Saturday, October 31

i really dont want this

omaigod!
really dont want this happen.....

ya Allah bantulah aku hadapi dugaan ini...

aku tak suka situasi ni berlaku...
sebolehnya aku tak mau orang bad impression dengan anda-anda
tapi anda-anda telah 'prove it' that it you!
why??why??why??
actually aku dah banyak backing anda-anda semua
maaf kepada 'orang yang banyak membantu saya dari belakang'
sebenarnya saya dah banyak bohong kamu semua..
semata-mata untuk backing anda-anda itu
tapi saya tak mampu nak backing mereka lagi..
mereka dah prove bahawa itu diri mereka....

aku betul-betul tak sangka perkara ni berlaku..
aku tahu anda-anda memang anti dengan aku..
tapi kalau anda-anda nak tahu banyak benda aku buat sebab nak backing anda-anda semua
aku sangat mencuba untuk tutup mata orang yang banyak membantu kita dari belakang
supaya tak nampak kekurangan anda-anda
tapi anda-anda selalu menyalahkan aku
aku tahu aku bukanlah perfect sangat
terima kasih sangat-sangat sebab anti aku..
aku sangat terkilan dengan sikap anda-anda..
aku hanya nak ucap terima kasih banyak-banyak



(sekarang aku hanya mampu senyap sebab aku tak mampu lawan anda-anda.aku tak sekuat anda-anda)

(mood terkilan)

Saturday, September 5

rupaku yang terchenta

sekarang masuklah waktu sahur bagi kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya

motif mengkaryakan quote di atas?sebabnya mood waktu sahur sekarang dah ting tong..ngiok ngek.agak sengal otak sekarang.waktu-waktu sekarang ni rasa sangat sengal.akibat memikirkan design pada setiap hari sangat penat daaa..tak mau next week menjelma!habis ah design tak siap lagi.so secara conclusionnya saya rasa nak je buat expression muka yang sangat sengal dan vengong sekarang!


kalau dapat buat 100% muka macam ni memang wa tabik sama elly!pheewwiit!



gambar terakhir!jeng jeng jeng!


Ya Allah anak sapa nih??tak mengaku ah ni elly!dushh!!
ni di antara aktiviti kegemaran saya dengan fieza di waktu-waktu leisure..
selamat mencuba aktiviti di atas!huh!

dah sekarang masa untuk balik tidur 5 minit di rumah.gagaga

Tuesday, September 1

happy birthday raziq

sebulan tak update blog
update je terus title pengwishan kepada mahluk Allah.
blog saya dah macam blog nak wish special day ke pe ni..??!dush.dush..
update blog je wish anniversary day lepas tu birthday.ni namanya blog mengwish orang ok!jangan follow ataupun baca ataupun jenguk ah kalau tak suka...lalala~~

budak yang boleh dikatogerikan agak comel ni nama dia raziq rahime
(sama ah macam kakak dia comel.gaga)
dia dah masuk 2 tahun tanggal 1 september 2009 lalu
bersamaan 12 Ramadhan
bersamaan hari selasa

adik happy birthday adik.
dah dua tahun dah adik saya ni..
kakak dia dah 20 tahun..
ceh beza 18 tahun antara kami.
boleh mengaku anak ni kalau bawak pergi jalan-jalan tepi tasik.
so kakak dia cepat-cepatlah kahwin.
pastu bawak adik dia jalan-jalan then mengaku budak ni anak dia
ceh ape merepek ni.
shaddup you!haha


raziq balik weekend ni kakakmu bawak upin ipin aeh.
muah.muah!lap you raziq!


entry tammat sampai di sini
sejak kebelakangan ni mood nak memblogging agak malas
akan tetapi beliau rajin benar mengupdate facebook
dengan itu silalah kunjungi facebook beliau
elly suehaily
mungkin pengupdatetan akan berlaku sebulan sekali.muahaha
sekian si pemalas update blog!

Friday, July 31

happy anniversary ayah ibu

happy belated anniversary yang ke 21! (31 july 1988) .haha.apa punya anak nih?dah belated baru nak wish..ish.ish.anak siapakah ni??

cerita pagi semalam (7.20 am)

ayah :sape pernah pergi kenduri masa 31 julai??
angah :angah pernah pergi.angah ingat!
ayah :???betul ke angah pernah pergi?(nada permainkan)
angah :ye la angah pernah pergi.tak percaya tanya ibu
(berlari-lari menuju ke ibu)
angah :ibu angah pernah pergikan kenduri 31 julai kan?
ibu :????terpinga-pinga
(saya,edy dan ayah gelak guling2..ok tipu!tak lah sampai guling2)
ayah :along pernah pergi kenduri 31 julai tu?
saya :(saya yang paham situasi sebenar)macam mana along nak pergi.lahir pun belum.angah ye lah dia dah pernah pergi kenduri tu.hebat gila!haha!
(ibu dah paham situasi!terus gelak guling-guling!haha)

ibu :(ekspirasi wish tuju kat ayh) selamat anniversary!
ayah :iye..

ok sweet di situ.haha


ok angah dah tertipu dengan ayah!haha.lampi lah adikku sorang ni.haha.!macam mana pulak dia boleh cakap dia pergi kenduri tu.lahirpun belum lagi.confident je cakap ada pergi.sigh!kesian kena tipu.lalala~

ok saya suehaily bt mohd jiwa nak wish happy anniversary ayah ibu!terima kasih beri didikan yang secukupnya kepada anak gadismu ini yang lagi comel da comel!(heh apa ni angkat bakul sendiri ni!heh!)


Wednesday, July 29

after run off

uno des to zrooommmm.......

after run off from blogging!

ah dah lama tak update.macam sarang burung tempua dah blog ni!sapa punya ni!hahaha!
30 hari tak berupdate=1 month.!
jurang masa ni adalah penyebab dari penyakit H1N1 = sebuah penyakit tak ada hati nak update puncanya busy + tak ada masa = malas (formula penyakit ni baru dicipta pada pagi jam 9.20 pagi di bilik bernomber 15XXX ) wakalakakaka!

banyak perkara nak cerita.be patient.one by one!
selasa lepas baru je sampai malaysia.haha.(macam jauh sangat je terbang!indonesia je pun).malamnya terus pulang ke rumah.jumpa family.sangat rindu bangat sih.(harap maap.entry kali ni berbaur bahasa kenusantaraan sikit)

22 julai hingga 28 julai pelajar tahun dua dan tahun tiga berada di padang,indonesia untuk academic trip.before berangkat pergi padang semua pun tak semangat nak pergi sebab duit tak adolah,imagine di padang tak best lah,tak berbaloilah..haish..alih-alih bila dah sampai padang lain pulak jadi.dari rasa malas jadi excited pulak.sebab student universitas bung hatta besh bangat sih.kagen sama mereka.balik malaysia nangis-nangis.hah!before pergi cakap tak besh.tuptup nangis?haha...(not me.not me)

kat padang tak ada site pun.overall kitaorang buat sketches dengan case study.pelajar tahun dua buat case study pasal masjid minangkabau.then,pelajar tahun tiga buat case study pasal museum.gembira bangat dapat kenal dengan panitia bung hatta-wilma-sisca-bunga-livy-atik--elbink-ardi-vicky-dani-bedron.mereka best dan best.haha.banyak gila photo.tak tau nak upload mana satu.malas nak citer.tengok photo-photo ni.meh-meh.

haha..tetiba nak selit gambar anak dara ni jap..tumpang lalu sih

cantik bangat kebaya kat butik ni.tak ada duit nak beli.alamatnya beli kat m'sia sudah!

ok photo ni dekat menara jam,bukit tinggi yg aneh nombornya 4 (ukm-ubh in memory)


heheh.motif photo ni?tak ada motif.kurangkan kontroversi,tingkatkan kualiti.lalala~

baik punya posing!patut semua photo pun gempak.ni rahsia dia.haha.

maka bermulalah photo-photo hasil seni yang saya lakukan di padang sana.(masih amatur lagi)
oleh itu jangan comment banyak sangat ya.masih belum habis diexplorenya bapak-bapak ibu-ibu sekalian.


camera yang banyak berjasa.aceceh.haha


cubaan.cubaan.1.2.


si dia sedang memikirin jodohnya.sabar ya.ada didepan matamu..

datuk yang punyai seribu pengalaman

dia kehilangan arah!

saya akan terpikat kepada gadis ini jika saya seorang lelaki.haha

biru itu indah

nothing special than you!

satu arah tujuan

mereka tak pernah ke bendang!haha

mencari tujuan dan arah

sekarang masa untuk scandalious photo ya!tah kenapa suka nak shot scandal-scandal ni.ok kalau tak layak jadi architect satu hari nanti saya nak cop kerjaya paparazi!cop.cop!haha.ok perhatikan pasangan-pasangan ini.bakal melangsungkan perkahwinan mereka.kad jemputan akan dihantar di kotak pos anda masing-masing.sabar ya rakan-rakan.haha.(ampun ya kawan-kawan)


yang ni kad jemputan tak akan dapat.cinta terlarang ni.hahaha!

assalamualaikum!ni student architecture ke bukan ni!tak ada langsung elemen architecture!haiyooo..drop course sekarang!haha.maaf ya elemen architecture tiada di entry ini lagi.coming soon akan ada ya.ini blog life is like the earth.kepelbagaian entry dalam kehidupan di bumi ini akan diwawarkan.tiada had mengikut umur mahupun jantina.haha.merepek makan kerepek dah dia!!ckckck..(ckckck?sila rujuk kamus dewan dan pustaka.pasti ada.haha)segala kontroversi di atas adalah rekaan semata-mata.okok.maap ya sekadar ingin menghiburkan.sila tumbuk elly ya sekiranya tidak puas hati.haha.(siapa tumbuk elly siap ah!)

ok.dah 10 jam memblogging.penat ah!entry berunsur architecture will be coming soon!(haha 10 jam itu penipuan)

Wednesday, July 1

tahukah life architecture student

hari ni dah masuk julai.bulan paling tercinta sekali.

no life today!ah bosan.kerja memblogging ar tak da lain dah nak buat.mendobi,lipat kain,masak,kemas rumah,jaga raziq semua dah buat (aceceh macam rajin je bunyi.haha~).tak da la banyak sangat buat keje pon.tu pon angah banyak tolong.si kakak semakin hari semakin malas.tengah hari tadi for the first time saya masak kat rumah untuk minggu ni.hahahaha!memang anak dara pemalas ar.sebagai bukti dah habis siap kerja tidur.pastu sambung online.pastu tidur.pastu tonton tv.arghhh.no life today! (ok cukup!intro dah melatut sampai negara china daaaa)

bila sebut pasal life nak selit juga life architecture.kalau life architectu
re pula terlebih life jadinya.apakah maksud cik suehaily?ohya maksud saya life kami sebagai student architecture sangat pack macam ikan sardin cap ayam yang banyak jual kat supermarket giant.kalau tak percaya sila baca list kat bawah ni.complicated,slumber,rushing,happy,stress.semua ada.lepas baca gerenti anda percaya 99.999%.hahaha. (tak mau 100% sebab ada juga info yang tak betul sangat pon.lalala~)

  1. kamu akan jadikan drafting table menjadi bantal malam kamu.(itu pun kadang-kadang)
  2. bantal sahaja cukup untuk kamu pada satu malam
  3. kamu menjadi katak di bawah kaca.tak tahu perkembangan isu kat luar.(even ada internet pon tapi malas nak update)
  4. kamu akan meroyan tak tentu pasal pukul 3-4 pagi sebab drawing tak siap lagi
  5. kamu antara student paling terpantas datang cafe pada waktu pagi untuk breakfast yang mana cuka penuh di mulut (haha experience sendirikah?eh tak tahu la.)
  6. semua stationery kamu adalah hakmilik seluruh studio.dari pen Artline 0.2 sampailah 0.6 akan menjadi hakmilik bersama satu studio.
  7. satu malam akan merepeat lagu yang sama dalam playlist (gaga.especially lagu favourite)
  8. menikmati dunia luar hanyalah untuk supper dan mencari material model
  9. handfon akan menjadi teman paling tak akrab ketika di dalam studio.
  10. tak boleh tidur atas katil walaupun berniat hanya untuk 5 minit.ia akan bertukar kepada 5x2=10 jam.(kantoi pernah buat.serious tak tahan tengok katil.lalala~)
  11. yang perempuan akan memakai tudung yang sama dalam 1 week.(itu bukan saya.sigh!tipu ar!)
  12. yang lelaki akan tidak memotong rambut sehingga sedar rambut beliau telah panjang seperti kuntilanak (haha ni agak tipu sikit ar!)
  13. kamu sanggup tak ada boyfriend/girlfriend sebab kalau ada pon person tu tak tahan dengan kamu.no time nak date.(aik adakah saya sedang meluahkan perasaan sendiri nih!hahaha)
  14. kalau bercouple pula jarang dah contact dengan boyfriend/girlfriend.kadang-kadang sebulan sekali (ayat hyberbola ah!tapi ada ar buat camni)
  15. beli magazine dan buku yang harga mencecah rm50-rm200 tapi sampai sekarang tak khatam-khatam baca.(haha maybe nak grad baru habis kot)
  16. tengok jam dah nak habis subuh rupanya.tak sedar kat luar dah terang.
  17. tak dapat bezakan antara malam dan siang.
  18. kadang-kadang baju yang sama akan dipakai pada minggu berikutnya. (masa bershopping dah tak da dalam life)
  19. takkan mandi pagi selagi drawing tak siap
  20. takkan mandi pagi selagi board tak print
  21. takkan mandi pagi selagi tak present
  22. tak kisah ar muka dah macam ayam berak kapur ke apa.asal semua drawing siap! (mostly design belum pernah complete macam brief nak.haha)
  23. dah hafal dah kat mana maplei-maplei yang sedap!
  24. dah dapat port restoran mana nak makan untuk dinner/supper bila perut berkonsert irama asli! (haha.lagu dance pad pon boleh)
  25. menggelabah cari kunci motor bila nak balik ambil something kat bilik.padahal kunci kat dalam poket je pon. (semakin hari semakin nyanyok)
  26. jari kamu wajib berdarah dalam one semester.kalau tak berlaku kamu memang superb ar!
  27. akan menjadi gila meroyan kalau laptop hang.especially esok nak submit!mati ar time tu!
  28. lepas submission merupakan hari paling indah di dunia ni!semua tempat rasa nak pergi. (especially karaoke!nak nyanyi puas-puas)
  29. masa di studio lebih lama daripada masa kat dalam bilik
  30. kamu akan betul-betul kenal kawan mana yang boleh dikawan dan kawan mana yang memang tak boleh nak buat kawan.
  31. kawan course lain dah jarang nampak kamu di fakulti.(padahal every week pon duduk kat fakulti tapi dalam studio ar.haha)
  32. bila tak larat nak buat design berfacebook sebentar! (haipp bukan saya ye.orang lain!haha)
  33. hebat berdance pad sampai AAA song pon main tutup mata je. (bukan saya orang lain.agagaga)
  34. masa untuk balik rumah parents pon jarang.selagi design tak siap memang tak balik. (sampai ibu pon marah-marah tak balik rumah.T____T)
  35. scale ruler akan menjadi ghaib secara tiba-tiba bila nak pakai. (sigh memang tahap geram bila terjadi!)
  36. nak menggoreng ayat kat board sangat susah!tak dapat berpikir secara normal masa tu.
  37. dah tak layan dah pen stabilo ke kilometrico ke swan ke.hanya Artline di hati. (hahaa.saya lah tu)
  38. wajib bawa laptop pergi studio.kalau tak da gelap ar dunia.haha.
  39. pukul 7 pagi student lain bersiap nak pergi lecture kamu pula sedang bersiap nak balik bilik.(haha.mostly terjadi!)
  40. assignment subjek lain akan terabai.esok nak submit baru gelabah teringat ada assignment.last minute work! (haha.akibatnya result pon macam hampeh)
memang disaster ar jadi student architecture.but somehow saya suka semua situasi ni.best apa lain daripada yang lain.lepas grad nanti mana nak dapat dah life macam ni.kat rumah pon dah tak rasa nak hidup macam ni.cepat lah semester datang.dah tak tahan kat rumah ni buat benda sama je.cepat ar muncul!hahaha


ni aktiviti paling terbest lepas crit!(real tidur tah sape ambil gambar ni.tak ingat.thanx to photographer.haha)

Tuesday, June 30

malam ini ketawa

malam ni sangat banyak kerja nak langsaikan.before berhempam pulas membuka mata sebesar guli saya terbaca lawak kat link anuarsiarkitek.hahaha.nak gelak dulu before post lawak tu.saya ambil lawak ni secara random ar.

ni lawak yang tak berapa lawak.tapi saya gelak jugak bila baca last sentence lawak ni.hahaha~.sila baca:

Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan Italy, jurugambar dikenali sebagai paparazzi. Perkataan itu dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini pada tahun 1960. Dalam bahasa melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.

::apakah?cannot go ar story dia.pasni nak kenakan bakal juniors.best gak main teka teki dengan juniors.kalau ada juniors hensem lagi besh.gagaga.motif?::

lawak tempeleng
Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.

::ni lawak sengal yang tah apa-apa.still kelakar jugak.hahaha~gelak gelak gelak::

Four men went golfing together one day; three headed to the first tee and one went into the club house to take care of the bill. The three men started talking, bragging about their sons. The first man told the others, “My son is a home builder and he’s so successful that he gave a friend a new home – for free.”The second man said, “My son was a car salesman and now he owns a multi-line dealership. He’’s so successful that he gave a friend two Cadillacs.”The third man, not wanting to be outdone bragged, “My son is a stock broker and he’s doing so well that he gave his friend an entire stock portfolio.”The fourth man joined them on the tee after a few minutes of taking care of business. The first man mentioned, “We were just talking about our sons. How is yours doing?” The fourth man replied, “Well, my son is gay. I’m not totally thrilled about it, but he must be good. His last three boyfriends gave him a house, two cars, and a stock portfolio.”

::ni pon satu sengal ar..tak tahan saya baca.nak gelak.nak gelak.ngangangangahaha::

selamat membaca..thumbs up la to the writter entry lawak ni.sila rujuk link colour biru kalau nak tengok lawak yang lagi banyak.