Thursday, March 26

minggu melakukan dosa

ish3....kalo bace tajok entry kali ni mst rase thrill bukan elly ni..LAKUKAN DOSA.
tapi normal la kan setiap hari setiap insan mst akan melakukan dosa walaupon secubit cuma...
ok entry kali nk cte la cket pasal penganut2 stdio jsb,ukm,bangi,selangor..(specific la cket ok.nti tkt penganut len spertinya studio ukm kl dan cheras,studio usm,studio upm dan STUDIO R terase.huhahuha!!)
kali ni pnye entry ayt2 saya berbaur kpd perkataan2 dosa ok....ulangan berbaur kpd dosa ok (ish.kau ni x reti kew nak wat solat taubat.x abs2 mendosakan diri.!!to SESAPE YG TKUT UTK MEMPLUS2kan DOSA SILE BERAMBUS DR ENTRY NI!hahaha!!)mnggu ni boleh dikatakan every 1 minit mulut ni rase nk mengeluarkan ayt2 mengumpat bershame2 rkn2 juga 2nd yr stdio..(i2 maknenye kau x ley thn godaan syaitan.kau pg skrnk solat taubat!lalala~~)

ok elly kau mulakanlah cte2 dosa2 kau ni boleh x??hahaha...ok la saya stat berkarangan umpatan previous bersama2 rkn mengenai prangai penganut2 AGAMA STUDIO ni

BAHAN DOSA PERTAMA:

SUBJEK studio ni mmg da lali la kan ngn penganut2 architecture...
(yg bukan archi tolong jgn bace ok.suh2!)
so formula yg nk disampaikan ayat ats ialah studio+penganut architecture=kerjasama
ok catat la kat diary formula ni ok...saya sgt x phm knape la ade JUGAK manusia yg susah sgt nk idop secara bercooperate sesame sndri..aish2...pelik bin ajaib bin lampu aladdin bin magic mondo betol dunia ni..
cuba kau bayangkan ble part nak wat site model yg besar dabak mcm aflin shauki 2...ade kew patut batch yg ade 210 org student(ok sy cube bohong ok).14 ORG (bukan angka sebenar) hanye 2+3 org sje yg bertungkus lumus dan tulus menyiapkan ia.cube kau pk.cube kau pk??!itu baru 1 cnth ok.kalo saya PLUS2 lg 1001 cth ketidakkerjasamaan 2 page rse2 nye x enough2..isk3 ape ke biol kew bangsat pnye idop kat stdio kalo cam ni la smpi grad huh??!!!!!...(kan saya da ckp entry ni berbaur kpd ayt2 dosa)

cubalah jd spt WONDER PETS cket..(wonder pets2 kami dtg,mbantu ank swan dlm kesusahan,kami x besar dan kami x kuat ble bkerjasama semua jd mudah yeaaa!!)
see2 haiwan pown tahu nk bercooperate...


BAHAN DOSA KEDUA:

berdasarkan pengumpulan bahan umpatan ngn geng umpatan (fza,nisa,NUAR,kak dayah,kak dayla)(nuar perlu diboldkan!!hahaha), nape la ad saorang wanita di dlm studio JSB ni bengkek dan hina(ayat dosaan seterusnya) yg mana die slalu mlakukan perkara yg mensakitkan jiwa raga rotan..(nk mencapub cket,product desgn final sy adlah rotan ok..antare punca menokoktambhkan ayt rotan di
ats..lalala~~).
Antara perkara yg wanita i2 lakukan spt membanggakan diri di shout out ym,mengluarkan kata2 kesat dan mghinakan ttg studio di ym juga fb,memburuk2kan life d studio kpd rkn2 len d fb, dan sbgnya yg rse MCM DLM NERAKA.(ayt ini adlah copy paste dr ayt wanita tersebut.wutdehel!! yg x puas hati nye np la wanita tersebut menstatemenkan bhw stdio ni mcm neraka!!y?y?y?
saya pulak yg berase geram..!!ok elly stop cte mengenai wanita pertama ini.menci i nk taip2 lg abaout her...


BAHAN DOSA KE3:

ni cte psl wanita juga..tp wanita yg len pulak...wanita yg seterusnya ini pown 2x5=10 jew attitude die dgn d ats..
cube byg kan lg.ade kew patut wanita ni meghalau rkn2 taulan nye dr mengtidur d bilik kolej nya dan rkn2 i2 terpaksa kluar pg tdo kwsn yg luar dr kolej tersebut...
hinanya wanita itu krna snggup menghalau rkn2 sendiri dgn cuma alsan rkn2 ini tdk melakukan kerjaan di stdio,..sedangkan rkn2 ini dah melakukan kerjaan mereka
(hey wanita kau tahu x rkn2 mu ini x ske meriak2kan diri mereka ble melalukan kerjaan!!!ape kew ngongek kau ni wanita!!<--ayt dosaan ke3)
saya rase sgt terhina ble mendgr cte yg dah lapok ni drpd shbt2 umpatan...rase nk flying kick jew wanita tersebut!wutta!!dush2..!!
sanggup btol die melakukan perbutan yg terkutok i2 kpd rkn2nya..(bg saya i2 perbuatan terkutok krana x de LANGSUNG PRASAAN HORMAT KPD INSAN YG BERGELAR KWN!!)



sebenarnya byk lg karya2 umpatan saya dan rkn2 taulan.tp x lrt nk taip kesemuanya..ckp bukan 3 bahan dosa ni.x mau da tmbah dosa!nk insaf,nk insaf.hahaha~~
"elly kau ni bru msk entry ke-2 dah meletakkan unsur2 yg sgt evil...isk3...x chill la cmni blog kau..
"
ok rkn2 sekalian sbg pengajaran la kan terhdp entry kedosaan saya ni saya nak bg la bbrapa advice cket ok....


+idop bermsyarakat d stdio ni jaga lah manner elok2 ok.jgn smpi ade
rkn2 kte rse cm nk bkar jew mke kte ble nmpk mke kte!i2 krenye da thp
kritikal sgt la pngai diri 2..!!


+idop d stdio mst la shame2 kongsi susah pyh dn suka ria.tolong la jgn
SELFISH
hebat sgt.ape kau egt besh sgt kew MENSELFISHKAN diri ni.
x besh lngsung ok!!

+saya ingin menyeru spya jgnlah melakukan perkara2 yg sgt hina kpd rkn2
seperjuangan kte.(tp kalo nak ngumpat cket psl ketidakpuasan hati ats kesalahan
mereka ape salahnye bukan??nmpk sgt kau buat prangai 2..hahahah...



ok ckup la mentaip2 entry yg dosa2 ni....ok saya nak solat taubat jap...byk nye dosa kat entry ni!!hahaha...

14 comments:

f.i.e.z.a said...

haish ko ni nmpk sgt keje kite adalah mengkutuk orang..

okay tapi i nak betulkan okay..
kepada sapa2 yg baca entry neh----
kami ni bukan kaki ngumpat
tapi kadang-kjadang adalah perlu untuk melepaskan apa yang terpendam dalam hati sebab kadang2 aku sendiri pon xleh tahan..kahkahkah :)

kami bukan mengutuk dia hodoh ke apa just bercakap tentang ketidak puasan ati terhadap manner diorang neh..

bukanlah nak mengatakan manner aku adalah tip top punya hebat ke apa kejadah tapi at least aku sedar diri okay..aku tahu aku punya manner pun bukanklah sebaik mana pun..kalau baik mana mungkin aku pun turut mengata..okay i noe..i noe..so aku amat sedar diri dan berpijak atas bumi nyata!

kepada orang yang masih tidak sedar diri, tolonglah...

aku mengingatkan diri aku dan juga rakan2..bukan bodoh sombong ke hapa!

wutta @#$%^&*()!!!!!
aku xmencarut okay...
perkataan adalah tapisan!
^_________________^

f.i.e.z.a said...

ak ckp mnggu ni jew ok..
hahha..mnggu mngutuk...
wey ko nye cmmnt da cm entry plak..hahhaa

ai Talk said...

da lame tak stay studio.. windu~ havoc dengan karenah manusia yg macam2

fara-D said...

1. woi! penin la warna pink background hang.... berpinar! (ok. komen takdak kaitan ngan entry. maap)

2.well, it's better be jahat and mengaku jahat daripada melakonkan ke-angel-an tapi sebenarnya lagi busuk dari tahi. akak pun pernah melaluinya...so elly, be tough my dear. bolayankan manusia camni. and one more thing, kalo betul busuk, ngaku je, takyah berlakon, lagi nyampah (not that i encourage menjadi budak jahat, but do get the point ye dik...)

3. im proud of u! u do ur part, and tak perlu brag about it. just buat je bahagian elly tu, tugas da bahagi sama rata kan. MAKE SURE ada jadual hitam putih pembahagian tugas. that way, terang lagi disuluh spotlight dapat lihat product akhir nnt sapa yg bekerja sapa yg tidak.

caiyok2 elly! apa yang penting, kerjeeesama..eh...silap.
apa yang penting, kita jangan ulang apa yg org buat kt kite tu, just b patient, dan buat bahagian kita seikhlasnya. chill babe!! yeeha!

fara-D said...

wah.amek kau. panjang lagik komen i fiza,....lalala

elly said...

kak aida:hahaha jom stay stdio.skrnk stdio 'senyap'nk final submission ni...
kak fawa:thx 4 ur advice cs'..
ok psl layout sy 2 msh mencari2 yg sesui..hahaha

ai Talk said...

skg studio sampai 12mlm je la minggu nih...tu pasal i dok bilik je..
kalo tidak dah tentu boleh mengarut sampai pagi..

Adian said...

(eh tetiba menyibuk)

hahaha macam2 cerita kat sini... batch korang sikit... xbaik kalau bersituasi sedemikian rupa... ni baru 2nd sem ni, kalau terus-terusan sampai ke 6th sem, bole btul2 jadi neraka (living hell) nanti... keseronokan studio ialah bila ahli2nya sekepala. bila ada yang wat hal, percayalah, memang hilang mood.

yang bercakap melalui pengalaman,
hehe.

daylachan said...

br bace entry..sudah ketinggalan agknye...
tp korg sabar dlu...blom abes lg submision..xelok taw(haha insap sekejap)
kalo nk mengumpat mengutuk menghentam biala lepas abes submision..supaya ada kap ba ra kap alip taaa nuuunn..(cuba eja!)yezza~pandai pon...KEBERKATAN~ ahaks!
mcm ktorg ni da dikire EXCEPTION la gk kn sbb da abs submisionh..hahah (ayt psiko)

p/s : akan tetapi oleh kerana xtahan sbb terlampo terlalu skt ati ngn monyet2 stdio 2 kdg2 terlepas jgk!kah3 bikin dosa...

truskn usaha ke arah KEBERKATAN submisionh..jom g mid merayo, teringin nk mkn carlos..ekeke

Nakustikability - Nabil said...

apa lagi. tarik rambut ah

eLLy said...

hahhaa..
adian:hopefully ktrnk 1 kpla...
mayb skrnk still ag celaru la...x ske situation ni...
ka dayla:huhu..da abs sbmt da skrnk..so da x de pasaan nk ngumpat..blog d ats bkn skdr batch kte je la..ad batch len..
nabil:eh2 ttbe muncul.apakah??isk2 x elok hasut owg gado2 r..dosa..ingat dosa taw

Nakustikability said...

ok2..jgn gado ye adek2..kiss2 xpe..hahaha

eLLy said...

ok nabil bagus2...tingaktkan prestasi kmu no...??isk3 np mls nk wat entry bru ni??isk3..tngu dlu r abs ppr commu ni...

eLLy said...

ok nabil bagus2...tingaktkan prestasi kmu no...??isk3 np mls nk wat entry bru ni??isk3..tngu dlu r abs ppr commu ni...