Thursday, April 30

FOOD DELICOUS,ENAK,DISUKAI RAMAI

saya amat tergugat setelah membaca entry both my senior kak aida and kak fara.entry semua pasal makanan daaa...apa ni??malam2 cerita pasal makanan.lapar tahu tak?krok krek krok krek bunyi perot berkonsert bile tengok mereka punya entry.bila duduk kat bilik ni amat malas nak pegi keluar makan.tapi bile duduk kat studio amat pulat rajin dia nak keluar pegi makan!napa tah..macam macam tempat pegi.NIMS la, CEK PAH la,MAPLEI la,apa lagi tah tempat jalan2 cari makan dah lupa.sekarang otak ingat makanan yang mereka berdua ceritakan tadi.ok.nak mengoggling jap food yang sangat tasty!ngaappp..
........................................
........................................
........................................
........................................



mak aih.choclate cake.!ngap.amek kau!



ni favourite saya.char kuey teow!sedap siot


cari ice blended mocha.ice cream pulak yang ternampak.belasah je ar!


aish.tetibe teringat pizza hut time bufday mao!nak lagi!


sememangnye sushi sangat enak!chef tu pon naik thumbnail die tahu!


ok sudahla!thanx kak aida and kak fara.memberi sedikit kekenyang di perot saya dengan hanya melihat makanan melalui blog kamu semua.harhar.ape ni boleh plak kenyang tengok makanan je!gila ape elly ni??harhar.tak pon sebenarnya.


ok sekarang boleh sambung keje!keje menidurkan diri.hari ni malas benar nak touch up design.esok baru start ok.harhar.gud nyte.titow


Wednesday, April 29

MATHEMATIC ITU MUDAH

hebat no elly tu.dia boleh post title entry mathematic itu mudah.bukan bukan.bukan itu maksud saya.maksud yang tersirat ialah esok exam math bakal dijawab dgn mudah lar.aik?lagi hebat bunyian ayat tu.bukan.bukan.maksud saya soalan math telah dibocorkan sebab itu lah cik tengku suehaily mohd jiwa berkata sedemikian.(ini kalau KJ aka ketua jabatan baca ini mesti dia saman Pn Matematik.tak mungkin dia baca lar.dia mana main blog2 ni.harhar).kalau mahu tahu hari ini Pn Matematik telah sepenuh hatinya memberi question hint math (atau lebih tepat soalan bocor math secara drastik lar) kpd student2 architecturenya.ulangan student2 architecturenya.(yang engineering student jgn berharap korang semua nak dpt soalan bocor ye.harhar.tersentap mereka)


Pn Matematik lecturer ketiga yang telah mengeluarkan soalan bocor yang secara drastik pernah saya ketemuk.sayang beliau lebih.muahmuah.flying kiss sikit pada beliau.Before this En Tbb merupakan lecturer pertama yg bagi soalan puncture (lebih tepat lagi bocorlah) utk exam paper.mahu tahu.??mahu.mahu.beliau bagi kami 100% soalan TBB yg memang keluar exam.repeat 100% ok.100% ok.syok uuuu.lap u En Tbb.flying kiss juga.muahmuah.harhar.



Kembali kpd tajuk asal.mathematic itu mudah.memang la mudah sebab nya soalan yg bakal menjelma esok hari sudah tahu bukan hintnya.??mari2 tengok hint soalan math esok:

#function
#dy/dx
#diffrential equation

-intergration factor
-separable


"eleh setakat tajuk je pe jadah nya soalan bocor.tak peduli pun
".kata si kosong.eh2 kamu ingat Pn tu bagi begitu sahajakah?tidak.tidak.beliau siap memfotocopy lagi soalan mid term dan jawapannya sekali baru2 ini.apakah motif?ya motifnya soalan mid term itulah yang bakal terkeluar dan terjojol pada paper math keesokan harinya.yes2.tak payah study macam nak gila malam ni.!!harhar.eh sikitnya soalan math kau?sapa kata sikit ada lagi la hint dia.meh2 tengok lagi.


#homogenous, page 68/69-c1&c2
#solve intergaration
-single integral
-double intergral
#washes, page 392

#pulley,page 50
#triple integral, page 1063



see see.kan saya da cakap.memang direct hint yang kami sestudio dapat.beliau siap bagi page lagi tu tahu.every page tu ada soalan yg mmg keluar exam esok.harhar.flying kiss lagi kat Puan.muahmuah.tahu atau tak mau tahu saya tetap mahu memberitahu juga bahawa sesiapa di kalangan pelajar2 matrik yg mahu mendapat soalan punture(bocorlah) secara drastik marilah memilih cos architecture.mari.mari.saya mempromosikan architecture di UKM.(ala setakat soalan bocor math ape aku kisah)saya tak peduli orang itu nak cakap cam tu.tapi kan.tapi kan.kamu semua yg telah memilih cos architecture UKM hanya akan berbahagia sahaja utk exam subjek.kerana apa ye cik elly??kerana subjek design kamu takda nye nak dapat hint mcm math.jgn harap,jgn mimpi,jgn berangan la nak dpt!no.no.no.design memang subjek membunuh!.aik ni da keluar tajuk ni??ok2.tak mau cerita design nanti terbunuh.!kahkahkah.(napa gelak??)itu bukan gelaklah.itu bunyian tangisan(motif??).biarlah diri ini saja tahu.T_____T...



eh2.nak bertanya bolehkah cik elly??--ya apa salah nya cik suehaily..cik elly kamu dah abes berstudy math kah.??----alamak belum lagi nampaknya cik suehaily---encik blog dapat membantukah esok hari utk menjawap math??----sudah tentulah tidak...----kalau begitu saya selaku cik suehaily nak menyatakan nyah kau blog.!!!pergi kau.pergi.aku nak study math!bajet da study byk pulak.ok masa dah time.ayuh berstudy.ayuh.harharhar.



macam inikah soalan exam esok??kahkahkah.hopefully.mimpilah kau!


Sunday, April 26

hari paling best sedunia

harhar.gelak dulu before start bercerita ok.apakah motif?title entry kali ini sangat bohong dan dusta.hari paling best sedunia la sangat kau elly.mane ade.mane ade.sebenarnya hari paling worst pernah saya alami semalam yang bersamaan 28 april 2008.harhar..apelah punye motif semalam banyak sangat kejadian yang sangat dasyat dan drastik lagi malang menimpa dan menghempap.pap.pap saya.semalam boley dikire dgn jari kejadian sangat memalukan plus memalangkan menyelubungi cik tengku suehaily mohd jiwa ini (eh2.apakah motif ada title tengku itu??).kalau dikire dgn jari adalah dlm 6 kes yang sangat mendasyatkan ooo wa cakap lu memhempap.pap.pap saya.laporan menyatakan bahawa keMALANGan-keMALANGan kejadian berlaku kira-kira pukul 10.30 pagi dan berakhir pada pukul 10 malam.(entry bertukar kpd ayat berita.tumpang lalu~~.harhar).berita hari ini....:

laporan pertama:
pukul 9.45 pagi.tengah syok2 tidor tetibe saya agk tersentap bila hp bunyik ada org call then cakap "suehaily ni kak nab.datang ppp sekarang.kak ayu dah ade kat ofis.ok datang sekarang ye".mak aiii tersentap aku sebentar di katil.apakah?x mandi lagi ni.ada ke patut menyuruh datang sekarang jugak??saya menjawab."owh.owh.ok.ok.saya datang pukul 10 boleh?".harhar.apa punya jawapan tu.sempatkah nak mandi,nak iron baju,nak make up(make up kah?ha5),nak kemas katil sebelum menuju ke ppp tepat pukul 10 pagi??..hahaha.for sure lar jawapan die tak sempat..

sampai-sampai je kat ppp tuan empunya badan yg nak dijumpai pulak gone!oiii2.kata nak jumpa aku!tapi tetibe tak ade pulek kat ofis.ape cerRR ni??!!bengang2 kena tunggu setengah jam pulak tu.dah buang masa kat situ.baik aku study ke,menuntun jejaka itu ke,berborak dgn jejaka itu ke (kahkah ape ni tetiba mention ayat jejaka itu.huhu??) daripada menunggu mcm kerang wangi kat ppp tu.geram betul dgn orang2 ppp ni.mentang2 la kau orang besaq?ade aku kesah kau org besaq?!!kau ingat boleh buat sesuka suki hati ke?isk, pagi2 terhempap perkara2 malang sudah.kesian dgn elly.


laporan kedua:
pergi apply kolej dgn fieza utk short sem.muturku sejak 2,3,4,5,6,7 menjak ini ada buat konsert cikit.sedap2 menunggang mutur menuju ke kolej2 boleh pulak die wat konsert rock kapak kat bawah tu.isk3 hati da risau takut takut bile tengah bawak mutur tayar motor tetibe jalan kat sebelah.(mcm cerita rombongan cik kiah tu la.ingat x.ingat x?harhar).pergi lah dulu menservis mutur kat hentian kajang.ape punya nasib la hari tu.duit telah melayang seperti rama-rama terbang bebas (ayat berDASARKAN LIRIK lagu ella) sebanyak RM ..... utk menservis mutur..kahkah padan muka kau.purse sudah kosong.ye sudah kosong ye.memang licin wa cakap lu..hiba dan hampa.ok tak pa lepas ni pergi cucuk duit ok.ok saya dan fieza menuju ke pangsapuri UKM.kesian dgn elly.


laporan ketiga:
bila kat angkasapuri UKM (pangsapuri laR!) tetiba orang ofis kat situ dah balik nak lunch.dush2!amboi staf2 ukm ni!tak boleh tunggu 110 minit ke nak lunch tu.kalo time lunch bukan main laju je nak keluar!kalo time nak balik ofis tu bukan main lambat mcm siput itik nak balik.orang nak jumpa pun susah betul tahu!terpaksa la saya dgn fieza balik fac. dulu sebab orang ofis tu x da.!kan dah kesian dekat minyak mutur saya terpaksa membazir menuju ke angkasapuri tu.sikit punya jauh tau ukm tu dgn angkasapuri UKM tu.isk3...kesian dgn mutur elly.

laporan keempat:
bila kat kolej amin pulak saya ditimpa malang yang berbaurkan kecederaan.sedang nak 'menolak mutur dari bertongkatkan dua kaki'.tetiba tongkat tu menghempap.pap.pap kaki saya yg chumel.ape lagi jerit ar saya.arghhhhhhh...abis satu amin dgr jeritan batinku.( kau tipu!).fieza yang menemani diriku ini pun agk tersentap sebentar!(tersentap?belanja i ok lepas ni).sakit wooo wa cakap lu.rasa mcm takda harapan lagi nak mengpunyai ibu jari kaki dah.brother yg lalu sebelah saya time tu pun agak tersentap!(ok belanja i ok)lepas tu fieza telah menjadi mangsa untuk membawak muturku.(sila rujuk link yg di mana fieza menyatakan rasa kasihan kpd saya ok)harhar.mana boleh bawak mutur la time tu.tapak kaki terasa seakan-akan mau patah tahu?kesian tak?no.kesian dgn elly.plus kesian dgn fieza.


laporan kelima:
ini laporan paling terbesh sekali wa cakap lu.lepas tulis ini saya nak gelakkan diri sendiri atas kebengongan yang telah saya lakukan.harhar.saya dan fieza menuju ke pusanika utk ketemuk staf unit perumahan.lepas jumpa saya teringat purse kosong.!ok mahu mencucuk duit.yes ada duit balik.!pergilah menuju ke ATM.ni nak komplen sikit ATM kat pusanika!apasal skrin dia lambat sgt nak keluarkan number yg ditekan!benci betol!atas sebab alasan tu total yg saya nak keluarkan sejumlah Rm100 melonjak kepada total rm1000!harhar.ini sebab kerana bila saya tekan number 1,0,0, dia lambat sgt nak appear kat skrin tu.dengan perasaan kurang sabar saya tekan number 0 sekali lagi.menjadikkan total amount tu seribu ringgit!arGHHHH!!LEPAS TU TERTEKAN PULAK BUTTON YES UTK TOTAL YG NAK DIKELUARKAN.druup.druup.druup.druup.druup.10 kali.(bunyi ATM tu kira duit lah!). mak aih banyaknya duit nak keluar.

argh....kelam kabut saya.otak dah stuck!minachi yg queue kat belakang saya time tu boleh pulak gelak tengok kekabutan saya.mana berani nak pegang duit 1000 owh.!tak berani!terus panggil fieza!apakah?die dpt selesaikan ke problem ni?dalam otak cakap ye die dpt selesaikan.!harhar.kad ATM da keluar time tu tp saya x berani nak ambil sebab kalau ambil kad tu for sure seribu ringgit akan terkeluar.fieza tanya "kau kenape?".saya cakap, "aku dah tertekan 1000 ringgit tadi!cam mana ni.banyak sangat aku keluarkan ni.tak berani!"...sedang berborak2 dgn fieza, kad ATM yg menunggu tuan die menarik die keluar,telahpun memasukkan diri balik kat dalam ATM tu.maksudnya cik?maksudnya kad saya dah tertelan lah baiiiii..!

argh!mcm mane ni??kad dah tertelan!fieza suruh saya call bank tu.then lepas call lega cikit.tapi kesian kat budak2 UKM yg nak guna ATM tu.harhar.secara rasminya saya telah menjadi tukang pemberitahu terhormat kat orang2 yg nak guna ATM 2."ATM ni rosak.x boleh guna.guna ATM lain la ok".haha..padan muka elly kad kau tertelan.purse masih lagi kosong.kat otak cakap malam gerenti x dapat makan!padan muka!tapi andaian yang dibuat tidak benar semata2.fieza sangat baik hati.die bagi pinjam 50 ringgit.baik nye hati fieza.yahoo.!i luve u fieza.yea boleh makan chicken chop.(ewah!lebih2 pulak!).kesian dgn elly.


laporan keenam:
tempat kejadian adalah di studio duranta. laporan ini pula berbaur kepada kecelakaan.time tu saya baru balik dari toilet.ok masuk studio je terus menuju ke meja utk meneruskan buat assignmment.nak dijadikan cerita time nak duduk kat kerusi yg kurang egonamik itu tetibe kerusi tu boleh pulak lari dari position die.maksud saya kerusi tu nak main acah2 dgn saya.die x amu bg saya duduk tahu.dan kejadian kecelakaan ini telah menyebabkan punggung seakan2 mahu jatuh ke lantai.ingatkan x da sapa la yg nampak kejadian tu.tapi secara tetiba penghuni2 banglo AF tu (ayat kak aida) menjadi seperti dalam dewan raja lawak pulak.mereka mengelakkan saya tahu.aish2..malunye...ingatkan dapat cover.rupanya x!tapi time kejadian tu saya sgt suke kak aida gelak.wah2 sgt chumel die gelak.kalau ada pertandingan orang tergelak paling chumel kat dunia mesti saya akan vote kak aida 1000 kali.harhar.kak aida u chumel la gelak.tapi serius malu time 2.ape punya kerusi tah!da la x egonomik!pastu main acah2 pulak!kesian dgn elly.



semua laporan di atas telah menunjukkan statistik yang sangat tinggi jumlahnya terhadap quote PADAN MUKA KAU ELLY.isk tak baik punye tuan yang menulis entry ni.nyah kau.!kau cakap padan muka kat elly.kurang asam.aish.apa lah nasib malang semalam dihempap.pap.pap. dengan kejadian yg tidak diingini.harhar..mungkin hikmah die esok elly berkahwin dgn jejaka itu.mungkin.mungkin dan mungkin.harhar.(apakah motif kau elly??!)gatai no elly.nyah kau!laporan seterusnya akan menyusul kemudian siaran.cau cin cau.mandi dulu ye.

Thursday, April 23

PAGI YG TIADA MOTIF??

pagi2 BUTA yg menunjukkan pukul 2.14am yg sgt xde keje nak buat..so dlm diri hanye pk nak update blog jew..."aish awat boring sgt ni???"sy berkata2 di dlm hati,..hahaha..pe jadah tah pagi2 buta ni segar bugar plak mate sy..semenanye tujuan nak wat travelogue..argh....seperti malas sgt2..tp kne wat gak..en adi da mintak travelogue 1st year i2 ari..arghhh...


esok nak g PAM library...kne cri source A&W building....info hardcopy group sy da ilang.tah mane tah die sorok...puas sy ngn nisa cari IA d stiap pelusuk..flying kick skali bru taw..men sorok2 lak.....sok b4 g PAM ade meeting workshop..huahua..nape glak ni??aish3...(pagi2 buta ayt entry cam owg gle cket..tidakk!!)..entry ni seperti x bermotif langsung....haish...sgt bowink..


nape pg2 ni masih teringat kat jejaka i2..xde motif langsung..dush2 nyah kau jejaka dari fikiranku...nyah2!!baik sy egt kt family.i2 lbey bek dr mengingati jejaka i2 dan lbey bermotif..huahua....argh.....smlm=KHAMIS,23 APRIL 2009 adalah ari marathon di fakulti...asyik ulang alik g office jsb-dekan-studio sebanyak 5 kali dalam 1 masa nonstop..!sgt penat...ni semua angkara KJ (KJ-kebaya jarang..ayt mahu menyembunyikan siapa i2 KJ hahaha).xde motif langsung cerita di ats utk diberitahu...haha

................
................
................


kembali melakukan kerjaan yg bermotif- continue melakukan travelogue.....

Wednesday, April 22

VIDEO YANG SGT BESH!!

pagi2 buta pkl 9.06am ni nak continue lagi memblogging (sy mcm da addict nk memblogging hahha.padahal x la sgt pown).nak continue lagi kisah2 spjg 1 month x de prasaan nak memblogging i2 ari punye lpas...(mcm mamak pnye ayt!)sepjg xde hati memblogging i2 ari sy telah dirasuk dgn pelbagai rasukan dan hasutan (ayt msk dirasuk s*#%n la plak) oleh pelbagai kaum dan etnik(tpu2!)

sy telah terpengaruh dgn pelbagai mcm video yang sgt Besh dan Menerujakan..haha(bkn video porno ye rkn2!huhu~)video2 i2 lebih berunsurkan ciri pengetahuan ke pe tah.(tp x de la pengetahuan sgt.ia lbey kpd dance la elly!blaja kew x blaja ni.g blek tabika skrnk!haha)ni semua angkara SENIOR2 punye pengaruh tahu?contoh senior2 i2 adalah kak fawa dan juge kak alyaa(isk3 x psl2 da jual nme senior sy ni!hahaha).


video yang di maksudkan i2 adalah dance2 dlm muvie STEP UP 1 dan dance video WONDERGURL-NOBODY...taw x mereka berdansa sgt la melatop mak ckp nyah...haha!mksd die sgt besh la.bkn la smpi nak kne bom2 cm2.bang bang boom.tidak,tidak.ok sy ngah mengtry utk mengupload vdeo2 tersebut ok...


;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;



dan setelah try2 mengupload video2 2 sy Sgt berasa tensyen dan mawa ke apetah!!!mmg @#$%^&*() punye blog!!...lpas ni aku x maw da memblogging!!mawa ni..mawa ni!!ARGHH..dush2 blog!kasi flying kick!wutta!!apasal la x ley nak upload video.kau ade penyakit sawan kew huh!jwb skrnk nti aku penggal kepal wat msk gulai kicap bru taw!dan pg ini perasaan tensyen telah timbul akibat x dpt nak upload video yg cam besh!!dan x de mud nak memblogging.da xde ati nk upload video!ok sekurang2nye kalo xde ati nak upload vdeo sy nak upload pix2 yg berkaitan vdeo 2 ok kowt.haha..

final showcase step up dance
dance ni sgt besh!



sgt besh x egt dunie dance dornk!




wondergurl-nobody
dorank dance sgt cute mcm sy tahu!!

semua pown cute mcm sy tahu!

da la menci kat entry kali ni.xley nak upload video.suh2 kau blog.menci utk waktu ini..hahaaha.ok nak g stdio melakukan assgmnt sj dan berjumpa jejaka i2.hahaha.gatai no elly..berjumpa d entry seterusnya

entry yang da lame d'lupakan

windu nye nak blogging....sob3.... hye blog!lame kte x bersua muka kn2??(kamu ad muka kew blog??)hahaha... isk3...da nak dkt 1 month lbey x update blog...sy ni mlas btol nak update blog...ok x pe la aslkan ibu x mawa x pe...sy ley wat suke suki ati la..kalo ekotkan 1 month x update blog ni mst byk perkara2 menarik dan x bape menarik berlaku dlm diari idup saya...
wawawa kali ni entry wasenye nak wat la smpai 200 page sb nak qAda' blek entry yg tertnggl slame 1 month(hoi tpu lah 2..sanggupkah??)hahaha...ok x pe la kalo x smpi 200 page pown 1 page full pown da kre bek tok mengqada'kan entry2 yg termiss..hahaha...(nape asyik glak jew ni??gile ape??)semenanye sy ad cte yg sgt menarik yg melibatkan hati,jiwa dan perasaan ini...tp x pe sy mulakan dlu cte yg common2 dlu la...bru suprise..hahaha...

story 1:

lpas post entry dosa2 lpas sperti rase serba salah pulek kt rakan2 taulan...(hai kwn2ku ampun kan dosa hamba..byk wat dosa kt kamu semua) elly da solat taubat da..janji x wat ayt2 dosa da...(betulkah??hahaha).sy nak stat cte la ok.ni cte semua melibatkan ari2 yg daku telah tinggalkan mase utk memblogging..1 month x sntuh blog byk mengisahkan kisah berhempas pulas ceapkn dezign,assgmnt sj(g site pj) dan bibit yg bersentuhan dgn perasaan hati dan jiwa..(akaka...sy shuke la bab hati ni).ok x pe jgn cte dlu..saba ok...

nak stat pasal tyme2 menceapkan dezign dlu....taw x betapa tkt nye sy tyme crit ngn stdio master mse pd mnggu yg ke bp tah lpas...x taw np otak ni tetbe jd blank dan itam ble tyme crit...(mayb sb tkot kot menguasai diri ini)hahaha...semua yg stdio master (e
n mazlan la) tnye tyme crit dat day sy jwb ngn slah....jwapan yg dberikan spt bdk darjah 5 btol..!!tah la sgt cuak ketika i2...dan scara tba2 stdio master tlh mencuakkan sy lg bhwa sy ni bkl x ley lpas 2nd yr (arghhhh tyme 2 rase cm nk bunuh diri jew.tp masih waras lg la sy ni.msh taw dosa dan pahala). lpas crit sy tros g swimming kt danau ukm ngn fieza,nisa,kak fawa,kak ar,kak iman n kak fnaz....uish2...tyme ni mmg ilang gle tensyen pas crit ngn stdio master.kat danau la 1st tyme sy berjaya belajar swimming melalui kak fawa (hahahha kantoi da sy x pndai swimming).tp skrnk da pndi la ok...

gmba2 sy sedang melakukan aksi ku
ak lentang,kuak kupu2,kuak harimau,kuak rama2,kuak hantu semua telah disnap2..tp x ley nk publish la kt cni...aurat wa ckp lu...hahha..sy menjd alim kjap ye..tumpang lalu.lalala~~tp kwn sy yg sowg 2 isk2 ssah btol nk ajr die swimming...(fza btol x??)kwn yg dmksdkan adlah nisa la..isk2...xpe boley try lg nisa.....go2 nisa!!tp lpas jew abs swim2 ng diving2 tlinga pulak wat hal...jd pekak wa ckp lu 1 week..argh....tensyen tol tyme 2....ssah btol nk dgr rkn2 nye suare...rase cm x de harapan je tyme 2 ble tlinge sblah pkak...sakit wa ckp lu..hahahaa..tp x pe skrnk da kmbali normal sperti biase...ok normal..yeaaa!!

lpas 2 mula la plak idop ke alam penderitaan dlm menyiapkan dzign...huhuk..seng
sara tol tyme nak menanti hari submission..isk tambah2 lg ngn assgmnt sj en kamarul(kne wat smpi 20-30 page 2..gile2 otak sy tyme 2)isk dlm ati nk jew melpas kan gram kat blog..tp mse sgt bz dan sifat malas memblogging membuak2.2 la punce2 nape sy da lme melupakan blog..(x bermotif langsung alasan kau ni..hahaha!!).....ok cukup kisah pertama ini..masuk kisah seterusnya pulek..huhu...

story 2:

kisah ke-2 ni plak berbaur cdey dan gumbira.sy masih lagi in mud tensyen membuat dzign lpas kne crit ngn stdio master dat week.hati dan kepala pulak asyik ingat kat family jew tyme 2."nak ibu.nak ibu.nak ibu" 2 la ayt tyme tensyen ble pk psl dzgn...mnggu tensyen 2 plak ayh ngn ibu asyk call jew ari2..isk3 cm taw2 jew ank mereka sdg merana idop kt ukm.sob3...mmg naluri ibubapa bg2 bkn??telah dbuktikan oleh sy.huhu...lpas ibu ngn ayh call mnggu 2 sy asyk nangis2 jew.tah la hati gadis mmg cpt swing2 sane dan cni..kalo x bkn nme gadis la sy ni..ok lpas mngu windu family 2 ayh ckp nak celebrate bufday edy (adk laki sy la)..bufday edy 4 april la...taw x btapa gumbira hati sy ble ayh ckp nk celebrate bufday edy kt lua..isk3.da la mngu 2 mngu tensyen.mmg bersesuaian la nk celebrate bufday.fikiran tyme mnggu 2 sgt serabut.hnye dpt pk perkataan IBU je kat otak taw..sob3..T_______T...

ble smpi jew 4 april 2 hati mmg da tekad x maw wat dzgin lgsg ari 2.nk jmpe famly jew lam otak tyme 2....tyme 2 mmg da pk nk cte semo yg serabot kat kpale kat ibu,nak nangis kat ibu,nak pluk ibu,semua ade taw ble tensyen menjelma kat diri.sy blek umah nek ktm taw 4 celebrate bufday edy..(dA la sy x shuke nek public transpot sb ia sgt lmbt utk dtngu.huhu~)hahaha..smpai2 je kt destinasi ayh tros amek sy.sy sgt windu kat adk bongsu sy raziq.blek2 jew mst tgk die da bsr.sgt pantas tol tumbesaran adk sy 2.isk3.cute cam sy tol die 2.hahaha~hati sgt bunge2 dpt jmpe famly taw.b4 celebrate bufday edy sy g kdai avanco cri brg nak wat board dzign.punye la ssh nak cri kdai 2 wa ckp lu.isk3...

pas bli brg tros g
ISLAND RED CAFE.isk3...hati da sgt membuak2 nak celebrate bufday edy (membuak2 spt nak celebrate bufday sy pulek.huhu) cafe 2 view dr luar mknn die sprti sedap semcm.hurmmm..x saba wa ckp lu nk mkn kt c2...huhu...ari 2 mmg sgt besh dpt kuar ngn family..raziq mmg hyperactive tyme kat cafe dat day.wah2.cumel tol die sprt kakaknye juge.sy mkn spaghetti,ibu mkn tom yam,adk2 mkn chiken cop,raziq mkn kami semua nye mknanan..hahaha.pdn mke raziq sp suruh jd bdk kecik.kan da x ley order sdap2.air plak semua order sepesen.ice blended cappuccino...huhu..sgt besh tyme 2.ayh suruh mkn smpi puas2 smpi pwot kami semua pecah (haha tpu2 mne ayh ckp sbgtu rupa la).tyme kami semu celebrate bufday dat day raziq menunjukkan aksi2 chumel die spt kakak die jugek.sgt cumel la adk sy 2...wse nak tuka jew mke die 2 ngn sy..k la sy serta kan gamba2 celebrate bufday 2.mlas nak cte pjg2.huhu~~

ni spaghetti sy punye

ice blended yg 1 family oder.haha

celebrate bufday edy kat island red cafe (ayh sdg snap gamba)

raziq sgt hyperactive tyme ni.smpi gamba jd blur.haha

tyme ni lg la raziq hypernakal.cubit gigi baru taw (grng btol mke ayh sy tyme ni huhu~)

lpas celebrate bufday edy ayh tros hntr blek ukm.sgt cdey kne blek ukm tyme 2..T_____T..on the way blek UKM mule la adegan cdey2 lam kete.wawa...sesi meluahkan prasaan kat ibu ngn ayh tensyen kat ukm.tyme 2 wse nak nangis sgt2.tp bertahan jugak sb x nk ibu ngn ayh rsau sgt.huhu..(ank yg bek katekan..lalala~)..ble smpi kt ukm ayh tros hntar smpi stdio.mlm 2 kne gak wat dzgn.poyo jew ayt kat ats td x maw wat dzign.haha.tyme nak blek 2 ibu usap kpale sy then ckp "ibu doakan ank ibu ini berjaya takkan repeat next year".argh...sy nak meraung dan menangis waktu 2..sgt sebak ibu ckp cm2..tp sy tahan2.jgn nangis dpn ibu.nanti ibu rsau.T____T..family tros pulang menuju ke rumah dan sy menuju ke stdio meneruskan perjuangan mengdzign.sob3..tyme 2 mud cdey melakukan dzign.T___T...cntinue kisah seterusnya..

story 3:

kisah seterusnya tentang pergi menuju site d PJ/petaling jaya untuk mencari info A&W building yang konon2 nye banyak sejarah yg tersemat di building itu..(eh2 np ayat story sy ni terlampau sivik sgt ??taram je la asl ceria2 slalo sudey..haha)...sy,fza, nisa 1 group wat assgmnt sj (bak kate kak aida kami ber3 ni 3 musketeer..apakah mksd ayt i2??tah la kak aida jew yg tahu)..1st 1st kami g PJ nek tren..uish2 sgt la pnat nek tren wa ckp lu..(sy ni plng x suke nek kendraan awam taw...sngat lmbt nk smpi kew destinasi taw...isk3 gedix la plak x ske nek kendraan awm kau ni!!)isk3...
dgn nisa tgh tngu fza kt ktm.sgt lme tngu ktm smpi.x shuke taw!


ari seterusnya nak g site kat PJ sy terpakse memakseKAN DIRI mencari kete sewa...sgt x shuke nek public transpot taw...cri punye cri skali x dpt la plak..semua owg pown sewa kete manual..pe ni...da taw ramai pmpn yg nk sewa keta wat la sewa kete auto...akal ada ka??(ak ni emo sgt np??da x pndi bwk manual ngaku jew la..hahaha..kantoi sudey x reti bwk manual..kakaka) ...last2 dpt gak kete auto tp bkn sewa la...ni kwn fza nye..wat la mke seposen nk pnjm kete die semate2 nk g PJ oooo..yes2 dpt gak....nak taw kete pe kwn die nye...?kete honda civic wuuuu...bkn yg latest nye la..yg lme cket dr latest nye ni..isk kete 2 pjg tol..smpi seat die kne grak kn ke dpn bru dpt drive(hahaha nmpk sgt kaki sy x ckp pjg..mlu2)...

yea kali ni nye g PJ x yah nek public transpot..huhu..sgt gedix la sy ni...isk2 nek kete honda civic ni mmg menguji tahap ke'sivik'kan sy tol...byk tol problem tyme drive kete 2..isk2....high temperature la,wrong way la,slah parking la,i2 la,ini la,isk2..(tp cm bkn slah kete honda civic 2 je.cm slah driver je byknye..hahaha)tp mmg syok la nek kete owg wa ckp lu...ley la lpas gian nk drift2..huhu....pe2 pown tujuan sebenar adlah mencari info A&W building bkn mendrift2 ye incik elly..lalala~~...isk3 mmg mencabar tol sy ckp kt lu owg semasa g cri info psl A&W building ni..isk3..ok tamat cte ke2 ni..wse mengantok la menaip kisah ke-2 ni..ok continue kisah seterusnya...(x maw da wat kisah yg mengantokkan)


story 4:

ok hati da x tertahan nak menyetory kisah mengenai hati,jiwa dan prasaan da..kne gak cte cpt2..nti diri merana....sepjg mnggu meninggalkan memblogging ni...hati sy telah dcuri owg..hahha..kne curikah??oh2 tdk....sy yg bg owg 2 curi.die x pnah pown nk mencuri hati sy.hahaha gatai no elly ni??mmg pown x ley wat pe2 da ble hati da menyukai seseorang...nak taw x betapa berbunganye hati sy ble nmpk wajah jejaka i2...x dpt menyatakan dgn ayt2 blog kegembiraan yg dialami spjg tngglkan blog taw....hahaha....x taw la np hati sy ni cpt sgt mengshukei kat jejaka i2..adakah die kacak?no.adakah die bek hati?no.adakah die bijak bisatari?no.dan sy x thu mengape hati ni ley terjth ke jejaka i2..aish..mngkin sbb die snyum cute kowt..(uwek2...x cute pown sy tgk semenamenanye haha)ni da thp kritikal da ni.....fza,nisa tlong kawal nafsu kwnmu ini!!!haha..

mle tgk mke jejaka i2 juz mnat tgk2 jew...akan tetapi mlut sy ni da terlampau sgt mesra kowt berborak2 ngn seseorang yg terdekat ngn jejaka i2 menjadikan sy semakin tersukasuka ke ats jejaka i2 ble nmpk mkenye hahaha....lame2 ble da mula berborak2 mesra ngn seseorang yg terdekat ngn jejaka i2,then nak jadikan cerita
jejaka i2 tersampuk la perbualan kami(tersampuk atau menyampuk,ah sme je la 2 haha)...sjak dr 2 la jejaka 2 mula memborak2kan dirinye ngn sy.ah sgt bahagie wa ckp lu..gatai no elly...1 ari x tgk mke jejaka 2 cm pe tah rase die..len2(ok2 ayt tpu dan jiwang..elly tpu ok huhu)..isk2..ni bru mnat kt jejaka 2..lum pe2 lagi..ahahha.(jgn2 kau x sesuai ngn jejaka 2).

sjak akhir2 ni jejaka 2 rjen plak mentegor sy..isk np rase len ni..die sukakah juga??hahaha...ok elly da stat prasan la pulek...huhu..stop2 riak diri..tp btol la....mmg plik tol jejaka 2...smakin ari semakin rancak lak die berbual mesra ngn sy..isk2..musykil..tp x pe jgn perasan lbey nti diri merana..kakaka...ni ayt pe ni??tlg delete segera!!haha...tp jejaka 2 adalah owg yg sy minat dan suke jew..rase dcinta 2 lum tertimbul lg noooo...mngkin jejaka i2 bkn pilihan hati yg sebenar2nye..hnye sbgai @#$%^&...huhuhu..tp sjak abs submission hati sy semakin membungabunga la...isk np ni?jiwang sgt elly ni..
ah i2 skdar duniawi sje la elly...persetankan semua itu..hahaha....kisah d ats hnye lah utk menghiburkan hati la....bkn kisah yg sgt seyes mne pown...isk3...penat la nak menaip ni..1 mlm pown x abs rsenye utk menceritakan kisah2 spjg sy meninggalkan blog ni..


skrnk exam week la.ari ni da lpas 2 paper (environment and communication).yea2...tngl 3 paper lg.kne usaha kukuh2 la cmni.2 paper da x ley target A.isk3...abs la elly pasni..bab22..kne bantai ngn ibu..(sy tpu je bkn benar2 ok)...masa utk memblogging sudah hampir tamat.entry ni x byk gamba nak d'show2 kan...pas ni entry berjalan spt biasa.da x de da nak update every 1 month (x penah record owg update entry after 1 month dan sy telah pecah record i2.haha).sy nak cntnue keje bermanfaat pula.ok gud nyte.titow.