Sunday, May 31

haruskah?

Di kala kau mencari cinta
Aku memberi... tetapi ku tak merasakan
Di kala aku dilamun cinta dengan dirimu
Mengapa kau jauh dariku

Tiada cinta di dalam dirimu
Biarpun kau kata kau cinta padaku
Tidak kau rasa getaran ini
Tiada cinta lain sehebat cintaku

Haruskah aku menanti cinta ini
Kerna kau masih tak mengerti hatiku
Tak perlu kuucap 'Baby I love you so'
Kerna cinta darimu tak sehebat cintaku

Haruskah aku menahan perasaan
Tak sanggup kau bermain di fikiranku
Tak perlu kuucap apa diimpikan
Jadikan pengalaman cinta kita berdua

Setelah semuanya berlalu.... hatiku sepi
Akan kusimpan cintaku ini
Di kala engkau pergi dari ku
Aku tersendiri.... mengapa engkau begitu
Tiada cinta di dalam dirimu
Biarpun kau kata 'Baby I love you'
Tiada cinta getaran ini
Tiada cinta lain sehebat cintaku

Haruskah aku menanti cinta ini
Kerna kau masih tak mengerti hatiku
Tak perlu kuucap 'Baby I love you so'
Kerna cinta darimu tak sehebat cintaku

Haruskah aku menahan perasaan
Tak sanggup kau bermain di fikiranku
Lupakan semua apa diimpikan
Jadikan pengalaman cinta kita berdua

Haruskah aku menanti cinta ini
Kerna kau masih tak mengerti hatiku
Baby I love you

Haruskah aku menanti cinta ini
Kerna kau masih tak mengerti hatiku
Tak perlu kuucap 'Baby I love you so'
Kerna cinta darimu tak sehebat cintaku

Haruskah aku menahan perasaan
Tak sanggup kau bermain di fikiranku
Tak perlu kuucap 'Baby I love you so'
Kerna cinta darimu tak sehebat cintaku

Haruskah aku menanti cinta ini
Kerna kau masih tak mengerti hatiku
Tak perlu kuucap 'Baby I love you so'
Jadikan pengalaman cinta kita berdua.... ooohhh

Haruskah aku menanti cinta darimu
Haruskah....


song by adam

kahkahkahkang.lagu kat atas tak ada kaitan pon dengan isi sebenar entry ni.saje buat gimik.lalala~hari ni baru balik dari pahang.kampung yang indah dan permai.tujuan balik kampung untuk bersuka ria.bersuka ria?bersuka ria sangatlah kau!tak de maknanya nak bersuka ria.(entry kali ni nak membahasakan diri aku bukan saya seperti biasa).seboleh-bolehnya aku tak mau tau balik kampung.sebabnya aku pikir kerja-kerja workshop banyak lagi tak siap.!ibu aku sampai kecik hati dengan aku sebab aku tak mau balik kampung untuk kenduri kahwin adik ibu.sebab rasa nak ambil balik hati ibu, aku kena balik kampung.kalau tak balik derhaka aku dengan ibu tahu.!

aku balik kampung bukan untuk bersuka ria atau saja-saja.aku balik kampung ada motif.bila kat kampung je sangat tak tenteram jiwa.motif?sebab pikir workshop preparation la!nasib baik ada kawan-kawan dan senior yang sanggup berhempas pulas pikirkan workshop.aligatok.

sudahlah.kenapa ayat macam marah ni!faham-faham sendirilah kepada yang berkenaan.saya bukan nak marah tapi nak perbetulkan balik kenapa saya perlu mengskipkan diri dari tugasan preparation workshop.haruskah saya dipersalahkan?(haha baru masuk tajuk perbicaraan di atas.lalala~)

penceritaan kembali normal.haha.selama dua hari setengah balik kampung, sangat memenatkan ar.tak de satu hari pon saya duduk relax-relax kat kampung tu.setiap hari pon bekerja menolong ahli keluarga menyiapkan persediaan perkahwinan adik ibu,mak etam.tangan aku dah tak lembut seperti biasa(kahkah macam ar before ni lembut sangat!).mana tak nye basuh periuk besar yang orang kenduri pakai nak masak lemak cili api tu ar.basuh segala kehitaman yang melekat kat periuk tu!hurmm..mak etam dah kahwin.lepas ni dah kurang sorang mak cik kat kampung nak gurau senda dengan manja-manja.hahaha.selamat pengantin baru kepada beliau!

aku balik UKM dengan family mak cik aku.bukan dengan family aku.family aku balik keesokkan harinya.aku balik awal sebab risau ar kat workshop preparation.sangat tak tenteram hati.balik UKM teros siap-siap menuju ke duranta.ingat nak diskusi dengan Beh tapi dia dah balik rumah dia ar pulak.alih-alih tujuan di duranta bertransform menjadi tempat berclubbing.kahkah.bukan clubbing la.(ayat patut diperbetulkan.uppsss sorry)ni semua kak yin punya hal.kak yin pi on dance pad pulak. pe jadahnya dance pad tu?pi baca kak aida punya entry.pi pi.!sungguh seronok ar dance pad tu.kitorang 3 muskeeters dan juga penghuni banglo af (kak aida,kak fara,kak iman,kak yin,kak finas) sangat seronok main itu game.pasni kalau nak kurus kami melawat ar duranta.nak dance-dance.hahaha.

masa sudah tamat.3 muskeeter pulang menuju ke pangkal jalan.senior-senior pon turut pulang ke pangkal thesis.hahaha.cukup ar.tak larat menulis panjang dah.mari menuju ke destinasi yang lagi menarik.huhu.(tajuk entry haruskah langsung tak de kena mengena dengan isi entry neh.ahhaha.!maaf!)

Tuesday, May 26

bersarang punye entry

kahkahkah....sarang spider,sarang tebuan,sarang harimau,sarang kambing semua ada kat blog elly ni.berapa tahun dah tak post entry.kali ni entry sempoi ar.malas nak update panjang-panjang.

semalam hari memintak tulun senior for installation.anuar dengan kak dayla sudah balik ukm.thanx thanx i appreciate bantuan kamu semua.kak aida also turut membantu.WORKSHOP RUMI XXI's installation is one thing that complicated to think.(tumpang lalu speaking sebentar harhar).yesterday kami semua banyak mengeluarkan idea-idea bernas dan beras.dari landslide menuju ke global warming.sangat jauh perbedaan itu.

please read RUMI INSTALLATION's brief below.



dah baca.no.saya tahu mesti tak baca.ok tak pe.meh saya explain secara tak detail.the requirement ask us to install about issue that tragic or memorable and need to show our silent protes towards the issue.so RUMI bagi syarat-syarat requirement installation tu seperti tidak kurang 3x3x3 m/sq and materials metal sheet,cardboard/paper and another 2 material.wah bersyarat ye kau uitm.pirahhhh.... menurut senior-seniorku mengatakan workshop
sebelum ni tak ada pun nak bersyarat bagai material.tah tah kau uitm da siap installation yang dah ada material tu.kahkah.pastu kat brief yang kau post mula-mula bagi 2.5x2.5x2.5 m/sq alih-alih kat website tukar 3x3x3 m/sq.cam !@#$%^ je requirement..ex-classmate saya from Alfa pun cakap RUMI sangat mengSTREESkan.walaweh memang pun.,ni kalo members RUMI baca entry ni mesti diorang bakar blog ni.harhar.kau bakar aku saman.!(evil evil harharhar)

cukuplah sumpah serenah mereka.yang dapat pahala mereka,saya dapat dosa.harhar.masyallah sedarlah diri sikit.apa-apa pun kami first year and seniors sedang bertungkus lumus for preparation RUMI.insyallah kami first year akan bawa delegasi UKM dengan bangganya dan mengharumkan UKM.aceh ayat cannot go betul.thanx to all senior yang membantu kami.sesiapa senior yang ingin membantu kami silalah hadirkan diri di studio mentzelia@studio first year sebelum 7jun ni.we need your help sangat-sangat.


nak pi mandi.dah busuk semacam ar katil hari ni.harhar.(entry ni terlebih speaking sikit akibat dari explanation kat BEH untuk installation melalui email.poyos ar elly.harhar)

Wednesday, May 20

special entry.again happy bufday

nah amik ni!haha.i give you a birthday cheesecake.special delivary from phostoshop.hahaha

HAPPY BIRTHDAY TO YOU
HAPPY BIRTHDAY TO YOU
HAPPY BIRTHDAY TO YOU
HAPPY BIRTHDAY TO NUR AFIEZA

HAPPY BIRTHDAY TO YOU YEA!

yea kamu dah tua dari saya!hahaha.pe jadah ni bersaya kamu dengan kau?huhu.ok kita back to normal larh.aku sebagai temanmu mahupun sahabatmu nak wish happy bufday fieza yang ke-20.ke-20.ke-20.wah dah tua.dah tua.dah tua.bluekkk...dan aku hampir menuju ke pengumuran itu juga.

semoga panjang umur.
semoga dapat jodoh dengan pantas.
semoga kahwin lambat dari aku.harhar.
semoga hidup aman sejahtera di malaysia ok.
semoga suksess in your future life.
semoga dan semoga dan semoga my friend!




Monday, May 18

hepy bufday kak aida

bangun pagi lepas semayang subuh terus on laptop.tak tau motif sebenar on laptop.tiba-tiba teringat nak usyar-usyar senior-senior punye blog.

first usyar page kak dayla.wah baru teringat semalam mereka bersuka ria di KL.malam semalam kami tiga musketeer bermessage dengan kak fara jelez tak dapat ikut.huhu.cepat betul kak dayla update blog.

second usyar page kak yin.ye memang dah agak.mesti entry bersuka ria di KL juga.

third usyar page kak aida.ya memang dah agak jugak.entry bersuka ria di KL.tiba_tiba rasa aneh bila masuk page kak aida.alamak lupa hari ni ada bufday girl la.huhu.terus mengwish hepy bufday kak aida.hepy bufday kak aida.!tak cukup comment kat entry bagi wish kat shoutout box pulak.haha.tamak itu perlu.hepy bufday kak aida.

fourth usyar page kak fara.owh belom update lagi entry beliau.hampa.entry terbaru dinanti-nantikan.

tujuan sebenar entry ni special for kak aida actually.hahaha.meh saya nyanyi bufday song special for kak aida

HAPPY BIRHTDAY TO YOU
HAPPY BIRHTDAY TO YOU
HAPPY BIRTHDAY TO KAK AIDA
HAPPY BIRTHDAY TO YOU

yeah!yeah!hepy bufday yang ke-.... kak aida.!
semoga your future life more
cheerful.
semoga kahwin cepat-cepat.haha.

semoga grad dengan sempu
rnanya.
semoga dan semoga dan semoga.
kahkahkah.


bersertakan sebuah choclate cake yang simple dan sedap.harhar.cubalah rasa!


kak aida thanx memberi pinjaman kepada saya dan juga 2 musketeer yang lain sebuah banglo yang tersergam indahnya.sangat sedih lepas ni kak aida nak grad.tak dapat nak dengar gelak kak aida yang chumel tu.saya jadi orang pertama yang akan vote kak aida for gelak paling terchumel kat JSb.hahaha.

Sunday, May 17

sayang ibubapa kepada anak

syurga itu di bawah telapak kaki ibu


الجنة تحت أقدام الأمهات ، من شئن أدخلن ، و من شئن أخرج
Surga berada di bawah telapak kaum ibu. Barangsiapa dikehendakinya maka dimasukannya, dan barangsiapa dikehendaki maka dikeluarkan darinya

sangat berat tajuk kali ini.kepala terasa sangat berat dan mata sangat letih malam ni.bila membaca hadis tersebut saya sangat sedih dan ingin menangis lagi.mungkin pelik kenapa tiba-tiba perasaan ini muncul.hari ini saya telah belajar sesuatu yang sangat saya takkan lupakan.besarnya kuasa kasih sayang seorang ibu terhadap anaknya.

hari ini saya dah melakukan kesalahan yang amat besar terhadap ibu.saya sendiri tak tahu kenapa saya lakukan sedemikian rupa T____T..mungkin ini terlalu peribadi untuk diluahkan.kalau tak luahkan mungkin fikiran tak dapat nak tertumpu kepada kerja-kerja akan mendatang.

hari ini saya merajuk terhadap sesuatu perkara yang sangat melukakan hati kerana perbuatan diri sendiri juga.saya ambil keputusan pulang ke UKM sebab hati sangat remuk.sebelum pulang ke UKM saya mencium tangan ibu walaupun dalam diri masih merajuk.ibu tetap insan yang saya sangat hormat.walauapapun yang beliau katakan saya masih punyai rasa hormat kpd beliau.mungkin berasa pelik terhadap statement ni.teruskan penceritaan.

hari ini sepatutnya ayah membawa saya pulang ke UKM.tapi bila hati dah mula merajuk saya tak mahu ayah hantar pulang.ayah dah rasa sangat pelik.ayah tanya kenapa?dan saya tak dapat jawab dengan baik.tiba-tiba air mata jatuh depan ayah.aishhh..mcm mana boleh terlepas air mata pun tak tahu.saya terus start enjin motor dan pulang terus ke UKM.tapi baru beberapa minit gerak tiba-tiba rasa mcm handphone tertinggal kat dalam kereta ayah.terpaksa patah balik ambil handphone.time tu mata dah merah sangat-sangat T_____T.memang tak peduli orang sekeliling nak pandang ke nak ejek ke nak gelak ke bila nampak saya menangis.tak kisah arr time tu.bila nak ambil handphone ayah ada kat dalam kereta.ayah tengah call seseorang.saya tahu sangat ayah call ibu.mesti ayah nak tahu penyebab kenapa saya nak balik UKM secara drastik dan tiba-tiba.time ayah tengah call ibu saya salam ayah, cium tangan dia sebelum pulang ke UKM.sangat sedih time tu.

saya memang dah lakukan kesalahan kat ibu.saya tahu sangat besar dosanya bila kita telah kecilkan hati ibu walaupun hanya sedikit.mungkin saya terlalu tension bila kat UKM dan secara tiba-tiba saya tidak sengaja melepas ketensionan tu kat rumah.ibu kecil hati kat saya.saya rasa serba salah sangat kat rumah.then satu perkara yang dah berlaku dan penyebab saya nak balik terus kat UKM.

sepanjang on the way balik ke UKM air mata memang tak henti-henti mengalir.memang sedih.time bawak motor tu hati cam dapat agak ayah follow kat belakang.bila sampai kat UKM je terus call ayah nak cakap dah sampai UKM.pastu ayah cakap ayah nak sampai kat UKM da.memang dah agak ayah akan follow.hati ibu bapa memang tak dapat disangkal.mana ada bapa yang tak risaukan anak.masa tu saya lagi naik nangis bila tau ayah follow saya balik UKM.

bila ayah sampai kat kolej ayah ajak pegi makan.saya tahu ayah sangat risau.saya tahu ayah nak slow talk dengan saya bukan nak ajak makan tujuan sebenarnya.hati saya sangat nak meraung masa tu.saya tak tahu kenapa hari tu diri berserabut sangat.ayah cakap slow talk dengan saya.

ayah cakap

walauapapun yang terjadi jangan tunjuk perasaan marah kita depan ibu
biar benda tu tersimpan dalam hati
along kena tunjuk teladan yang baik depan adik-adik
along sekarang dah makin membesar
mature kan diri
jangan sampai ibu kecil hati dengan kita
walauapapun yang ibu cakap diam saja
biar perkara tu terpendam
ibu marah bukan sebab tak suka
ibu marah sebab rasa sayang dekat anak dia
ingat seorang ibu takkan menangis depan anak
.....................................
......................................
ayah cakap call ibu lepas maghrib.ibu tu marah sekejap je.
dia marah sebab sayang.
ambil hati ibu balik.30 hb 5 ni balik kampung.
adik ibu nak kahwin.
ibu sedih kalau along tak balik tengok adik ibu nak kahwin.
.....................................

Justify Full
masa ayah slow talk dengan saya rasa nak meraung depan ayah.nak jumpa ibu jugak masa tu.saya tahan masa tu.mata dah merah tapi tak sampai hati nak nangis depan ayah.saya tahu apa yang saya buat sangat salah kat ibu.saya tahu saya tak patut merajuk kat ibu.saya tahu ibu sangat kecil hati dengan saya.tapi masa tu kepala tak dapat fungsi secara baik sangat.tak tahu kenapa saya berfikir nak balik terus UKM.saya tahu ibu sangat marah kat saya tapi saya tahu juga ibu marah sebab dia sayang saya.

lepas maghrib fieza dah balik UKM.saya ambil dia kat bus stop.then fieza macam-macam cerita kat saya time tu.sorry fieza time tu kau cerita tapi aku tak concern sangat.kepala aku sangat pening time tu.tak dapat nak bagi respon betul-betul kat cerita kau.sorry.kepala saya ingat nak call ibu je time tu.saya cek credit.tinggal berapa sen je.saya carilah topup kat sekeliling kolej tu.then dapat gak topup.

saya kuatkan hati call ibu

ibu angkat
saya bagi salam dan tanya ibu tengah buat apa
saya tak tahu nak start cakap apa
pastu saya minta maaf kat ibu
suara ibu sangat biasa
tak ada pun suara nak marah kat saya
saya tahu ibu sayang kat anak dia
saya cakap saya tak sengaja nak merajuk
saya tak patut cakap benda yang ibu kecil hati
saya tension kat UKM ibu
maaf ibu

ibu cakap

ibu tak marah kat along.
ibu tahu along tension
lain kali jangan buat perangai cam tu lagi
kalau along tension tukar la cos tu
apa-apa pun 30 hb 5 ni balik lah kampung
adik ibu nak kahwin
takkan along tak balik adik ibu kahwin
nanti wan cakap apa pulak kalau cucu dia tak balik
ibu marah along bukan sebab ibu tak suka
tapi ibu cakap sebab kebaikan

saya menangis masa ibu cakap macam tu.walaupun ibu marah dengan saya tapi marah dia sekejap je.tu la kuasa kasih sayang seorang ibu kepada anak dia.saya rasa sangat salah perbuatan saya merajuk kuat ibu.saya tahu saya takp patut buat cam tu.

kasih sayang seorang ibubapa tak da tolok tandingnya
walaupun mereka marah kita
mereka tetap sayang kita sebagai anak mereka
jangan tunjuk kemarahan kita kepada ibu bapa
jangan bagi mereka kecil hati
pendamkan je kemarahan kita dalam hati
biar kita je yang tahu

mata dah sangat tak stabil.hati dah tak keruan.biarlah orang nak judge saya ni macam mana.saya tak kisah.asalkan saya tahu saya sayang ibu dengan ayah.saya sayang family saya.jadikan perkara ni satu teladan.walaupun cerita saya ni tak lah nak buat orang nak menangis ke pe.tapi saya just nak remind sayang ibu bapa tu tak de tolok tandingnya dengan sayang kat boyfriend or kawan ke pe.---------------


sayang mereka lebih dar segala-galanya T__________________T....

Wednesday, May 13

design project juniperus members

hari ini external day bakal menjelma...dan hari ini juga kami 1st year nak balik rumah sekejap setelah berbulan-bulan tak balik T____T before berstart semula preparation workshop rumi uitm.dah lame tak update blog sebab terlampau busy sgt sgt di hari yg lampau.wuu sungguh penat.lari marathon pon tak sepenat camni sekali.sgt penat dan nak mengadu kat ibu bile balik rumah kang!cakap pasal ibu balik ni nak bagi hadiah kat ibu sempena hari ibu.happy belated mother day ibu!tak beli hadiah pe-pe lagi.nak beli ape ye...hurmmm tak pe nanti pikir.(sambung citer arh!ni da melalut ke tajuk sebenar ni.huhu..)

ok kenapa saya mengpost tajuk design project juniperus members ya??huhuhu.bukan nak bercerita pasal project high rise ataupun project 3rd year yg da tak ingat ape brief mereka..bukan.bukan.tujuan dia adalah nak cerita pasal abang-abang yang sgt cute dalam juniperus ni.huhu.abang-abang?menyentap.!hari tu 3 musketeer pegi la melawat kejap kat studio juniperus.nak jumpe abang lan.eh2 bukan2 che lan la.tujuan?untuk bertanya sumthing la.bukan nak berdating.wuwu.time jumpa beliau.ade sesuatu perkara yg menarik telah menarik perhatian 3 musketeer.nak tau apa??huhuhaha..


kami bertiga telah menyaksikan aksi-aksi project abang-abang juniperus yg sgt cute tak boleh tahan(aisy ayat macam sumthing wrong.jgn pikir kotor!hahaha)maksud saya project mereka bukan la project design seperti tajuk entry tetapi project menidurkan diri di juniperus.i tell u sgt cute aksi mereka sedang tidor.sgt cute.cannot go (tak boleh blah) wa cakap.huhu....aksi ini dilakukan oleh 4 senior yg sgt cute(cutekah??ayat membodek before berstart cerita perihal mereka huhu).


ok biasa lah aktiviti menidurkan diri dalam studio lepas b
eberapa hari terkorban tak tidor nak siapkan design.saya pon sama..haha.mintak lalu abang-abang senior.junior nak post aksi-aksi kamu semua yg boleh dikatakan cute.huhu.maaf.maf.


san sit.san sit.san sit.

ah tong.ah tong.ah tong.

siapa ni?siapa ni?

ceh macam artis plak tak mau tunjuk muka!che lan la tu


oh ye sapekah beliau??abang adian la.huhu


bomba-bomba
tolong tolong adian?hahaha..tahukah
apa motif saya?masih ingatkah peristiwa bomba yang lalu?hohoho.kami bertiga sudah tahu perihal bomba dan adian.huhu.ada la seseorang ni bukak cerita pasal perihal bomba dan adian.lepas dengar cerita tu rasa sangat cute la perbuatan itu.hahaha..cute sangat.tak pe kami bertiga takkan bongkarkan cerita tu kat junior-junior.jgn risau.suhhhhh...suuuuhhh...selamat berpresent ye adian hari ni.huhu.. huhu.senior-senior jangan marah tau.nanti kalo dah grad boring-boring tengok la gambar kamu semua ni.tak kan dapat di pasaran punya gambar-gambar ni.kalo nak lagi saya ada simpan koleksi-koleksi gambar yang lain.huhu.harap ampun ye senior.


kepada senior perempuan duranta saya rasa mereka lagi cute.tak tergambar cute mereka compared to juniperus members.huhu.jangan marah saya penyokong setia duranta.hidop duranta.kak aida thanx bagi kami 3 musketeer meminjam duranta pada waktu dahulu.(ceh macam lama sangat waktu dahulu tu!)kalau tak,tak siap design kitorang.huhu.thanx.thanx.thanx.nape ayat macam sedih ni?sangat sedih dah lame tak jumpa kak aida,kak farah,kak finaz,kak yin,kak iman.kami rindu mereka kat duranta T____T.meraka semua busy untuk submission.berusaha tau.


sekarang tengah menunggu external panel judge design.wah sangat takut rupa mereka!cuak cuak.lamenye nak menunggu meraka.sekarang juga masa 3rd year mem'pin up' board mereka.hari ni mereka final presentation!mesti mereka cuak kebebeh.kesian mereka sangat ter'rush-rush'.tapi tak dapat nak tolong.sekadar melihat je.huhu.


kepada 3rd year:

selamat berpresent hari ni.gud luck.do the best.ceh ayat cannot go betul.berusaha ye senior.chaiyok-chaiyok.!

kepada 1st year,2nd year, 4th year:
selamat ber'review' ok.


selingan jap.ni gambar tiga musketeer berpindah dari zaba ke keris mas ke ibu zain.woooo.sangat penat.cuba lihat gambar-gambar di bawah.sangat pack kereta kancil.mau terpancit tayar tahu hari tu,.....hahahah.








masa untuk menunggu nama dipanggil panel external.ok papai.

Wednesday, May 6

menjelang penghabisan exam

tajuk perbicaraan seperti berbaur kepada kegembiraan.owh!owh!tidak sebenarnya lebih kepada kesengsaraan dan kehappyian yg bakal menjelma.apakah?huhuhihihaha..esok last paper exam la.yihaa.nak abis da azab menjawab soalan-soalan yang memeningkan kepala.esok paper paling tak suka.sejarah beb.apa ni.byk gila perlu saya baca ni.fenin.fenin.

abis paper sejarah esok nak kemas satu bilik yang sepanjang sem ni hanya 4 kali je bersihkan.lain hari semua roomate yg buat.kesian roomate saya.dah la tido selalu sorang-sorang.pastu kena buat keja kemas-kemas bilik.tapi hari ni roomate dah balik kampung.so kena la berziarah ke bilik nisa.takut tido sorang-sorang.huhihuhi.abis kemas bilik balik rumah kejap pastu lepak-lepak dgn membe-membe sekolah rendah.rindu ar diorang semua.

jumaat balik ukm balik.sambung keje-keje design yang tertangguh selama berbulan-bulan.then start buat kerjaan workshop and festena.aiyooo...pasti badan akan penat kesitu dan kemari pada bulan yang akan menjelma ni.aiyoo..ok tak pe.berusaha demi archiconteng.kakaka.ayat cannot go betol(FYI:cannot go-tak boleh blah).

ok da malas nak tulis update blog.keje sekarang perlu study.nak capai 4 flat.(4 falt la konon.design pun tah pape.haha).en sejarah/en kamarul here i come for you.sejarah.sejarah.sejarah dan le cobusier.hahaha.selamat belajar elly.