Tuesday, June 30

malam ini ketawa

malam ni sangat banyak kerja nak langsaikan.before berhempam pulas membuka mata sebesar guli saya terbaca lawak kat link anuarsiarkitek.hahaha.nak gelak dulu before post lawak tu.saya ambil lawak ni secara random ar.

ni lawak yang tak berapa lawak.tapi saya gelak jugak bila baca last sentence lawak ni.hahaha~.sila baca:

Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan Italy, jurugambar dikenali sebagai paparazzi. Perkataan itu dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini pada tahun 1960. Dalam bahasa melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.

::apakah?cannot go ar story dia.pasni nak kenakan bakal juniors.best gak main teka teki dengan juniors.kalau ada juniors hensem lagi besh.gagaga.motif?::

lawak tempeleng
Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.

::ni lawak sengal yang tah apa-apa.still kelakar jugak.hahaha~gelak gelak gelak::

Four men went golfing together one day; three headed to the first tee and one went into the club house to take care of the bill. The three men started talking, bragging about their sons. The first man told the others, “My son is a home builder and he’s so successful that he gave a friend a new home – for free.”The second man said, “My son was a car salesman and now he owns a multi-line dealership. He’’s so successful that he gave a friend two Cadillacs.”The third man, not wanting to be outdone bragged, “My son is a stock broker and he’s doing so well that he gave his friend an entire stock portfolio.”The fourth man joined them on the tee after a few minutes of taking care of business. The first man mentioned, “We were just talking about our sons. How is yours doing?” The fourth man replied, “Well, my son is gay. I’m not totally thrilled about it, but he must be good. His last three boyfriends gave him a house, two cars, and a stock portfolio.”

::ni pon satu sengal ar..tak tahan saya baca.nak gelak.nak gelak.ngangangangahaha::

selamat membaca..thumbs up la to the writter entry lawak ni.sila rujuk link colour biru kalau nak tengok lawak yang lagi banyak.

Thursday, June 25

best friend forever

special untuk kawan-kawan aku sekolah kebangsaan seri perak! (kali ni penggunaan panggilan nama bertukar daripada saya ke aku.khas buat bestiest friends)

first
permulaan plan buat reunion kat times square.sangat meriah ar.time tu baru start 1st sem break.dah tak ingat bilakah date (ni dinamakan semakin hari semakin tua!haha~).seriously!korang memang best.termasuk aku jugak.lalala~aku ingat time tu dalam 5 orang je datang wey.alil-alih datang mak aih macam nak masuk stadium oooo.aku sangat terharu ar time tu plus excited plus seronok!!wink wink~~tapi kat gambar tak cukup ahli ar.agak sedih la (haha ayat hyberpola!).seingat aku la yang datang semua ada 18 orang kot.jap refresh balik....

~aku,fara,fatima,ija,nizar,sheila,azmeer,hamdi,alep,filza,firtini,hawa,umar,budak class lain-daus,dhabita (haha~),couple-gf alep,bf firtini,adik sheila,kawan fatima~(tu je la aku rase yang datang!)

time kita semua duduk kat food court.aku memang tebal muka ar!gila la kita!buat food court tu cam pasar borong!ye ar semua pon jarang contact.bila jumpa habis semua cerita keluar.aku pon excited weh.seriously time tu orang lain yang lalu lalang boleh blah!diabaikan!suh,suh!sampai nadia af tu lalu pon kita buat donno.dia punya ar tunjuk muka ek dia time tu.kita bo layan dia.hahahaha.bila jumpa korang semua dah lain (aku je yang still cute.muahaha~).aku ingat lagi time dhabita datang secara tiba-tiba.semua pon bolayan dia.jahat ar kita semua!!kesian dia wey.haha.pastu bila dah habis makan dan semua cerita dah tak mampu nak keluar kita semua menggila berphoto.haha.part ni kita semua excited siot.semua kesengalan all out time tu.serious aku memang hilang ar arah tuju bila dengan korang.gagaga.dah ar berphoto kat tengah jalan.memang selamberdog millionare ar (apakah?haha).tak cukup berphoto-photo kat food court kita berphoto kat ground floor pulak.slumber wey.biar ar mat salleh tu nak kutuk kita ke pe.non kisah!seriously aku jadi gila bila dengan korang.pastu semua pon dah penat nak berphoto.sudahnya semua pon nak balik.aihhh..sedey ar berpisah dipersimpangan jalan.T______T

second
aku ingat lepas kat times square kita tak jumpa dah.agak sedih ar time tu.oleh kerana rumah kita semua sebelah menyebelah (ok cerita dongeng tercipta dah haha) berplan ar lepak kat kassim maplei.haha.tak cukup tu lepak kat times square.gossip banyak lagi tak habis.time tu tinggal aku,farani,azmeer,daus,hamdi,alep,fatima dengan member fatima.ni memang yang tinggal geng gossip je ar.habis gossip time kanak-kanak ribena terbongkar wey.serius(azmeer aku tau kau bocor rahsia aku siap kau!haha) masa ni fatima kot mengeluarkan idea bernas dan beras nak buat reunion kat PD 3-4 tahun lagi (aku dah kahwin masa tu kot.haha).nak ajak cikgu mastura sekali.tak dapat nak imagine cam mana semua orang masa tu nanti.hurmmm...habis cerita,semua pon tak mau bayar makan.akhirnya,aku gak yang jadi mangsa kena belanja korang.sob sob!perjumpaan berakhir di sini.


kena buli ar dhabita.buli dia.buli dia.

dhabita si budak class lain!

cubaan pertama mengedit

cubaan kedua mengedit

third
oh sangkaan meleset rupanya.ada lagi yang tak jumpa ar..zakiah dengan fairuz hampir terlupa.so hari seterusnya kitorang jumpa time malam pulak.tukar port lepak.lepak kat restoran azmi.ni semua hasil cadangan fa.dia cakap sedap.ok boleh tahan ar sedap.time ni seingat aku yang datang farani,fatima,zakiah,fairuz,ija dan only men azmeer.makan sedap malam tu.banyak gak cerita malam tu.aku pon dah tak ingat sangat.gossip pon banyak (azmeer pon boleh tahan gossip ooo!).habis makan.habis gossip.balik ar.ok sangat best jugak!perjumpaan berakhir di sini.

fourth
masih meleset sangkaanku!kita jumpa lagi la kawan!times square lagi.tah apa yang syok sangat kat TS tu pon aku tak tau.sebab dekat kot.semua pon malas nak hang out jauh-jauh.haha~kali ni keluar,yang ada aku,zakiah,farani,daus,azmeer,sorang lagi tak kenal.yang lain non-ada.OFF DIORANG!haha.kitorang tengok muvie pulak.inkheart kot seingat aku.tak larat nak gossip banyak dah (kurangkan dosa.haha).before bermuvie mania makan dulu kat Mc D.masa tu ingat lagi musim memboikot Mc D.tapi kami tak kisah la.lapar nak makan Mc D.nak makan gak tak kira.haha.habis bermuvie.habis bergossip.semua balik.perjumpaan berakhir di sini.

semester 2 sudah kembali

fifth
oh tidak.sangkaan masih lagi meleset.kitorang semua semacam dah addict nak jumpa lagi.gossip masih banyak ar.takkan habis.muahahaha (nak gelak banyak-banyak sebab gila bila jumpa diorang).kali ni lepak kat kassim maplei lagi!punya la pikir tempat yang best nak lepak sebaik mungkin.lastnya kassim jugak bertapak.ok tak pe asal lepak.ini kali 5 orang ahli je ada.lain non-ado.aku,azmeer,fara,fatima dengan membe dia,hamdi.tengah syok makan dengan gossip-gossip tetiba nampak wafi.apa lagi wooiii la.meh lepak sekaki.tambah ahli lagi.call ayim lepak sekali.haha.meriah ar kassim malam tu.bila ayim datang memang gegar habis wey.aku,farani memang dah nangis-nangis la kat situ.pecah usus kitorang.haha~ayim gossip lagi power.cerita MLM teeeett...pecah usus wey!tak tahan.bila time nak bayar pandai pulak ayim ni blah.pandai songgoh dia!mangsa keadaan masih lagi aku dibantu oleh farani.duit tak cukup ar nak tampung kali ni.haha~perjumpaan berakhir di sini.

sixth
sekali lagi hampa sebab sangakaan meleset.haiyooo..balik dari review archi diorang terus sms ajak keluar.tak boleh ditolak!bak kata pepatah bala jangan dicari,tuah jangan ditolak.betulkah?bahasa melayu semakin pupus diingatan.maap cikgu mastura anak murid dah fail bahasa melayu la.haha.kali ni plan baik punya port.pikir punya pikir dapat ar port jauh sikit.kg baru jadi port sasaran.ok aim bush itu restoran koboi!(tak ingat ar nama resroran tu.main taram.lalala~).ajak lepak punya ramai,yang join 5 orang je.aku,fatima,ija,azmeer,hamdi.agak hampa ar.non-kesah!kali ni makan agak serba mewah sikit.order chicken chop.kira mewah ar tu dalam lingkungan student.kan?gossip lagi.haish tak habis-habis gossip.cubalah bertazkirah ke bermunajat ke.lagi berkat.huahua~habis makan.habis gossip.bayar.siapa bayar?non-ado belanja.SDH. BHD....perjumpaan berakhir di sini.betulkah?haha.

seventh
masih tak betul lagi sangkaanku.kali ni akmal yang plan nak jumpa.tapi port dengan masa orang lain pulak plan.apa kes?dia yang nak jumpa orang lain pulak yang arrange.haiyooo amma appa.pikir punya pikir port last restoran azmi jugak kembali lepak.lepak kassim maplei jangan harap ar.buhsan ar lepak sana.kat ukm maplei.kat sentul pon maplei.kang alih-alih aku kahwin dengan maplei jugak.aishhhh simpang malakait 44.gagaga~kali ni semacam muka sama je lepak.balik-balik aku,fatima,hamdi,azmeer dengan fa.tak da muka laein ka? aihhh..(buruk ar aku loghat utara haha) meh aku describe sikit si akmal neh.dulu dia ni alim ooo..pi class pakai songkok.kat myspace pon pakai songkok.aku ingat nak lepak ni pon dia pakai songkok.sekali sangkaaan meleset la pulak.non-songkok ar.akmal dah laein ar.haha~tapi still lagi senyap.ok boleh diterima pakai ar perangai dia dulu.sama.non-tukar.makan punya makan gossip punya gossip dah tak tau nak buat apa.so jawapan balik ar.ok siapa belanja?haha.mangsa seterusnya azmeer.tah dia belanja ke tak tu,tah-tah kongsi duit dengan hamdi.haha~ampun ye pak...ok perjumpaan betul-betul berakhir.
kawan-kawan aku semua dah masuk orientation week.fa,fatima,akmal,hamdi gud luck korang.gambate!
gambar kat bawah ni hasil caption dari akak restoran ni.camera?aku punya.haha



fa tak ada sebab dia yang tangkap gambar neh

haip!haip!aku ni gatai no.ni la akmal!

makan sepuas hati sampai licin pinggan!burrrppp!




friend forever

Friday, June 19

an accident!

an accident occured at ukm!sound terrible kan?ya sangat terrible.saya sangat risau dengan condition kak alyaa dan kak yin.diorang accident dekat area bukit kolej tun hussain onn masa naik motor.berdasarkan apa yang telah di update, ngeri jugak lar dengar story yang dah melawat diorang.haiyo..nyilu..nyilu..kak alyaa patah tangan,patah gigi, luka teruk.kak yin calar balar muka,teruk.haiyooo..tak sanggup dengar.kak alyaa masuk emergency wad sebab condition dia agak teruk.kak yin pulak dah balik semula duranta.Thank God.Syukur Alhamdullilah (tapi motor saya pon agak dalam condition teruk jugak lah~haha~).saya gelak macam gembira pulak motor dalam condition teruk.tak ar sebenarnya risau jugak ni.tapi tak pe la benda dah nak jadi.tak kisah ar.motor kalau rosak boleh di repair.ni kalau nyawa rosak sapa nak repair?.haiyoo...risau ar dengan condition both of them.get well soon ok kak alyaa dan kak yin.

entry pendek je sebab sekarang sakit perut sangat makan buah mempelam banyak sangat.sampai tak larat nak karang ayat untuk entry ni.dah ar sedap gila tak terkata!haha~cerita selanjutnya mengenai an accident akan disambung lagi.tidur~

Sunday, June 14

shopping more than words

sekian lama tak jadi shoppaholic.(ceh macam lah selama ni seorang shoppaholic!hahaha).fuyus saja.kira-kira dalam lingkungan bulan februari kali terakhir bershoppaholic woooo...lama tu 3 bulan tak shopping.every 2 weeks pakai baju dengan blous + jeans sama pergi studio!boring gila sampai pikir nak kahwin dgn anak sultan je.hahaha.kahwin dgn anak sultan besh wooo..hidop goyang kaki je.nak duit mintak kat husband.tak yah pergi cari kerja susah-susah!tak yah pikir design macam orang gila.tak yah pikir nak study subjek.lalala~tu kalau kahwin dgn anak sultan.buatnya dapat kahwin dgn sultan.haiyooo..lagi meriah hidup.haha.(tak mau aku kahwin dgn sultan gayut kerepot tak mantap.lalala~)

lepas balik workshop time to rest la.penat gila workshop.res
t=bershopping=berhang out.oleh sebab itu, duit kat dalam account telah dikorbankan untuk menuju ke pusat membeli belah nagoya textile!haiyooo..pejadahnya nagoya muncul ni.lalala~ajak nur afieza berjalan-jalan di ' lembah tengah' atau lebih tepat mid valley la.!kalau pergi mid wajibul wugnah la tengok movie.kitaorang tengok drag me to the hell.WTH la movie tu!nenek dia sangat disgusting oooo...benci tengok nenek tu!pasni taubat tak tengok movie tu!serius taubat.takkan bagi anak cucu tengok!

tipu ar kalo pergi mid tengok movie je.haruslah beli something.dah lah jusco sale.lagilah harus bershopping.haha.nafsu buas menguasai diri kat mid hari tu!tapi dapat dikawal atas sebab nak save duit pergi trip padang.

"di mana ku cari
mintak pada ayah
mintak pada ibu
pinjam pada abang
pinjam pada kawan
aku malu"
(song-nak kahwin duit tak ada_sweet september)




baju ni tak tau la apa nama dia.panggil baju purple je la..lagi senang.beli kat pasar malam hentian kajang.lagi murah.simple je tak yah nak fancy sangat ar.pastu haruslah pakai keesokkan harinya nak pergi mid.haha.



makan kat Carl's Jr.perghhh..lauk pauk dia sedap.lauk pauk?haha.joke.!burger+fries+air sedap gila!gila pon tak sedap camni!beli portobello combo set.semua lauk pauk dia besar!tak macam Mc D.lepas ni nak makan kat Carl's Jr selalu.lagi mengenyangkan.!slurpppppp..
.


serious tak akan tengok this movie again.so disgusting!tolonglah!


atas sebab mid telah menjayakan upacara sale saya dengan bangganya merasmikan duit di account ke arah pembelian!haha...shopping blous dgn heels je.tu yang termampu.harus berjimat ar.ingat pergi trip padang!


dah ar ngantuk lah.esok harus bermeeting untuk next workshop 2010 kat studio!harus bangun awal!gud night!

Friday, June 12

best day in workshop XXI

before i start my story let's begin with video clip by estrella.i started knew this indie band from nabil lar. he always play estrella's song while prepration workshop for the last week.estrella's songs are not bad.closing ceremony workshop XXI invited estrella for the event.liyana the vocalis so cute lar.hahaha.here i post their stay song.so simple and nice.

stay_estrella

back to the real title.ok ar english bukan gempak man
e pon.mari ar berbahasa ibunda di mana ia telah disarankan penggunaanya di UKM ar.LOL.haha..jom bercerita tentang perjalanan cerita performance PacRio.kita start story dengan character dalam cereka ini okeh.


director for the PacRio game!anuarsiarkitek!

mario bross in the action.yeah!yeah!

pacman yang sangat comel!

boboy cucu nenek.ala ala boboy.

nenek kepada cucu.menu.menu!
di belakang beliau syeffiq si audio controller

the crew s


finally,kami telah berjaya juga buat one performance yang boleh dikatakan ok dan dapat support from audience.bagus ols the crew.banzai!mari lihat kejayaan itu.PACRIO!!

first of ols,thanks to super duper seniors give us support detail.hahaha..



in action start!



the end...


saya sangat suka dialog kak yin menu menu(disebut dalam sebutan bahasa melayu.cubalah try.haha~)juga pause (sebutan bahasa melayu).pastu nabil punya dialog tersalah cakap nama dia tomok.ala tahu sebenarnya nabil tu saja salah cakap.hebat la dia.(jangan kembang nabil!nanti terkoyak!lalala~).mario botta pon hebat gak.kena puji nanti izuan belanja.haha~amat pecah perut bila si mario botta eh silap mario bross la berkata-kata bahawasanya dia terlupa nak pakai michrophone atau dalam dialognya apabila audience jerit-jerit suruh pakai mich dia berkata-kata "aku tahu la.saje je" sambil berkata-kata menggunakan mich.haha!(ayat cannot go.dah macam ayat topical study pulak!~)
kalau tak paham silalah rujuk link ini PacRio.

us

i w
ant nobody nobody but you..
i want nobody nobody but you..
lalala~~

swing~~


tammat sudah....malas nak bercerita panjang..biarlah gambar yang menjadi story boardnya..hahaha..ayat macam nak buat presentation board pulak..LOL..

Thursday, June 11

workshop XXI.no story only pictures

no story,no story.i just wanna to show all our RAGAMs and AKSIs in whole 5 days at RUMI WORKSHOP XXI 2009..there a lot of fun,sentap and experiences for me.anyway i enjoy in the workshop because i'd learn something new thing and new life and new friends and new word of cooperation.


1st day arrived at uitm









2nd day with archiconteng shirt



3rd day before performance
.installation site.





performance night.pacman and mario.all black




i just copy all this photos from my seniors.didn't brougth my own camera because donno where it is haha atau lebih tepat saya nyanyok letak kat mana entah kamera tu.nyanyok.cuba refresh kat mana letak.seriusly, saya sudah semakin suka dengan seseorang yang bercharacter lelaki sepanjang workshop ni..LOL!!don't ask who!today just pictures.tomorrow i'll tell the story of workshop XXI.enough ar hari ni bad mood.result terlampau hancus dan teruk!tidur lagi baik.zzzzzZZZZZZZ...