Wednesday, July 1

tahukah life architecture student

hari ni dah masuk julai.bulan paling tercinta sekali.

no life today!ah bosan.kerja memblogging ar tak da lain dah nak buat.mendobi,lipat kain,masak,kemas rumah,jaga raziq semua dah buat (aceceh macam rajin je bunyi.haha~).tak da la banyak sangat buat keje pon.tu pon angah banyak tolong.si kakak semakin hari semakin malas.tengah hari tadi for the first time saya masak kat rumah untuk minggu ni.hahahaha!memang anak dara pemalas ar.sebagai bukti dah habis siap kerja tidur.pastu sambung online.pastu tidur.pastu tonton tv.arghhh.no life today! (ok cukup!intro dah melatut sampai negara china daaaa)

bila sebut pasal life nak selit juga life architecture.kalau life architectu
re pula terlebih life jadinya.apakah maksud cik suehaily?ohya maksud saya life kami sebagai student architecture sangat pack macam ikan sardin cap ayam yang banyak jual kat supermarket giant.kalau tak percaya sila baca list kat bawah ni.complicated,slumber,rushing,happy,stress.semua ada.lepas baca gerenti anda percaya 99.999%.hahaha. (tak mau 100% sebab ada juga info yang tak betul sangat pon.lalala~)

  1. kamu akan jadikan drafting table menjadi bantal malam kamu.(itu pun kadang-kadang)
  2. bantal sahaja cukup untuk kamu pada satu malam
  3. kamu menjadi katak di bawah kaca.tak tahu perkembangan isu kat luar.(even ada internet pon tapi malas nak update)
  4. kamu akan meroyan tak tentu pasal pukul 3-4 pagi sebab drawing tak siap lagi
  5. kamu antara student paling terpantas datang cafe pada waktu pagi untuk breakfast yang mana cuka penuh di mulut (haha experience sendirikah?eh tak tahu la.)
  6. semua stationery kamu adalah hakmilik seluruh studio.dari pen Artline 0.2 sampailah 0.6 akan menjadi hakmilik bersama satu studio.
  7. satu malam akan merepeat lagu yang sama dalam playlist (gaga.especially lagu favourite)
  8. menikmati dunia luar hanyalah untuk supper dan mencari material model
  9. handfon akan menjadi teman paling tak akrab ketika di dalam studio.
  10. tak boleh tidur atas katil walaupun berniat hanya untuk 5 minit.ia akan bertukar kepada 5x2=10 jam.(kantoi pernah buat.serious tak tahan tengok katil.lalala~)
  11. yang perempuan akan memakai tudung yang sama dalam 1 week.(itu bukan saya.sigh!tipu ar!)
  12. yang lelaki akan tidak memotong rambut sehingga sedar rambut beliau telah panjang seperti kuntilanak (haha ni agak tipu sikit ar!)
  13. kamu sanggup tak ada boyfriend/girlfriend sebab kalau ada pon person tu tak tahan dengan kamu.no time nak date.(aik adakah saya sedang meluahkan perasaan sendiri nih!hahaha)
  14. kalau bercouple pula jarang dah contact dengan boyfriend/girlfriend.kadang-kadang sebulan sekali (ayat hyberbola ah!tapi ada ar buat camni)
  15. beli magazine dan buku yang harga mencecah rm50-rm200 tapi sampai sekarang tak khatam-khatam baca.(haha maybe nak grad baru habis kot)
  16. tengok jam dah nak habis subuh rupanya.tak sedar kat luar dah terang.
  17. tak dapat bezakan antara malam dan siang.
  18. kadang-kadang baju yang sama akan dipakai pada minggu berikutnya. (masa bershopping dah tak da dalam life)
  19. takkan mandi pagi selagi drawing tak siap
  20. takkan mandi pagi selagi board tak print
  21. takkan mandi pagi selagi tak present
  22. tak kisah ar muka dah macam ayam berak kapur ke apa.asal semua drawing siap! (mostly design belum pernah complete macam brief nak.haha)
  23. dah hafal dah kat mana maplei-maplei yang sedap!
  24. dah dapat port restoran mana nak makan untuk dinner/supper bila perut berkonsert irama asli! (haha.lagu dance pad pon boleh)
  25. menggelabah cari kunci motor bila nak balik ambil something kat bilik.padahal kunci kat dalam poket je pon. (semakin hari semakin nyanyok)
  26. jari kamu wajib berdarah dalam one semester.kalau tak berlaku kamu memang superb ar!
  27. akan menjadi gila meroyan kalau laptop hang.especially esok nak submit!mati ar time tu!
  28. lepas submission merupakan hari paling indah di dunia ni!semua tempat rasa nak pergi. (especially karaoke!nak nyanyi puas-puas)
  29. masa di studio lebih lama daripada masa kat dalam bilik
  30. kamu akan betul-betul kenal kawan mana yang boleh dikawan dan kawan mana yang memang tak boleh nak buat kawan.
  31. kawan course lain dah jarang nampak kamu di fakulti.(padahal every week pon duduk kat fakulti tapi dalam studio ar.haha)
  32. bila tak larat nak buat design berfacebook sebentar! (haipp bukan saya ye.orang lain!haha)
  33. hebat berdance pad sampai AAA song pon main tutup mata je. (bukan saya orang lain.agagaga)
  34. masa untuk balik rumah parents pon jarang.selagi design tak siap memang tak balik. (sampai ibu pon marah-marah tak balik rumah.T____T)
  35. scale ruler akan menjadi ghaib secara tiba-tiba bila nak pakai. (sigh memang tahap geram bila terjadi!)
  36. nak menggoreng ayat kat board sangat susah!tak dapat berpikir secara normal masa tu.
  37. dah tak layan dah pen stabilo ke kilometrico ke swan ke.hanya Artline di hati. (hahaa.saya lah tu)
  38. wajib bawa laptop pergi studio.kalau tak da gelap ar dunia.haha.
  39. pukul 7 pagi student lain bersiap nak pergi lecture kamu pula sedang bersiap nak balik bilik.(haha.mostly terjadi!)
  40. assignment subjek lain akan terabai.esok nak submit baru gelabah teringat ada assignment.last minute work! (haha.akibatnya result pon macam hampeh)
memang disaster ar jadi student architecture.but somehow saya suka semua situasi ni.best apa lain daripada yang lain.lepas grad nanti mana nak dapat dah life macam ni.kat rumah pon dah tak rasa nak hidup macam ni.cepat lah semester datang.dah tak tahan kat rumah ni buat benda sama je.cepat ar muncul!hahaha


ni aktiviti paling terbest lepas crit!(real tidur tah sape ambil gambar ni.tak ingat.thanx to photographer.haha)

9 comments:

fara-D said...

haha! true enuff. akak skang kat umah da mati kutu. masa dok struggle siapkan dsign, meraung2 da tak sanggup nak carry on, la ni, itu la yg didambakan. ceh!


tpu sangat! kata nak alih bidang, tp missing those memories. ceh! blah farah!!

elly suehaily said...

hahaha...ayt nk tukar course tu time ngah gila design je.habis design da x egt nk tukar cos.haha

reality.architecture life besh!

Adian said...

huyoo rajinnye mengumpul senarai fakta atau auta ni... hehehe

elly suehaily said...

haha..tu nama dia non-ado keje kat umah..
idea fakta n auto semo terkeluar...
haha

Syukri Shairi said...

hahaha betul betul! elly, nak copy post ni boleh? :p

JS said...

pergh!!!!!!40 tu..bape lama listing ni?

elly suehaily said...

syuk:haha..mmg btol.bele xde keje auta ngn fakta pon semo kuar.entry neh xde copyright.copy ar.haha

js:hanya 10 minit je.haha(kenyataan tipu ar!)

fievelski said...

menjadi ikan dalam bilik kaca?ops..tidak!

fakta atau auta?..aku fikir faukta lagi sesuai lah.

abuuu said...

aku x percaya aku buat menda2 ni. jijik gila bila baca balik. adui. mmg kawin lambat la gini kan. HAHAHAHA!! p/s : AKU SUKA PACMAN!!!!