Thursday, January 21

larian marathon

Oh update lagi!Tiba-tiba tangan gatal lagi nak update entry.Baru 7 jam lepas mengpost entry baru.Ouh matilah saya kalau Bro J (abg jamal) dapat detect this year elly suehaily selalu update blog.Last year sudah janji dgn beliau takkan selalu update blog.Janji akan selalu update architecture project website.gagaladygaga.Ada atuk kisah?Hari ni sangat gembira mungkin sebab hari jumaat dan sebab ibu call tadi dan sebab memakai tee archustic bersama-sama dan lagi dan lagi!dushh!!Pening pulak saya baca ayt ni?phiiungg~~Sudah hentikan kancah merepek kerepek ubi ni!Ouh kalau mcm ni lah speech intro presentation drawing saya confirm elly suehaily wajib direpeatkan design oleh studio master iaitu DR. N*******.kahkahkah!Apa nih?Title entry tak sama langsung dengan intro!piap piap sama elly.

Dengan lafaz bismillah marilah saya memulakan intro yg secara tepatnya berdasarkan title yang telah diberi.Pagi tadi breakfast bersama Pn Iman,Pn Finas,Pn Fara dan Pn Adian (eh??) bersama-sama.Setelah itu terserempak dengan beliau.Sangat tergugat beliau pakai tee archustic terlebih awal dariku!Ini tidak adil!Mana boleh!sudah elly ok go on cerita merapu kau!Lepas makan dan gelak sakan ma
cam org gila pulang ke rumah dan tak sabar nak pakai tee archustic!wuhhuu~~~

Habis siap make up dan segalanya menuju ke faculty dan tiba-tiba jengjengjeng nampak adik-adik sekolah rendah sedang berlari keanak-anakkan.Oh larian marathon!

gambar hisan okek!haha

Oh sangat teruja melihat mereka berjalan sambil berlari (eh mcm mana tu?Lu pikir lah sendiri!haha).Tengok mereka berlari teringat zaman silam dolu-dolu masa larian marathon.FYI:Elly Suehaily sangatlah teruja dgn kesemua jenis larian.tak kira larian marathon,merentas desa,l00,200,4x100,lari dari kejar anjing,lari dari kelas dan lari dari kena rotan dengan ayah!(upsss bocor rahsia sudey!gaga).Semua jenis r
angkaian larian ini sangat diminati oleh saya okek!Tapi mintak maap la mak cik tak suka 1500 punya okek!(Heh td cakap semua jenis rangkainan larian diminati?ape nih elly?lalala).Teringat larian zaman kanak-kanak dolu.Saya menang!Saya menang!Pastu kan dapat hadiah berupa racing basikal tau!Jangan sangka budak kecik ni tak mampu beat orang tinggi!Saya hebat okek!(riak 5 minit!).Lepas tu dengan riaknya saya bawak racing basikal tu setiap hari pergi ke sekolah rendah.Wah!Budak kecik ni kaki tak sampai ada hati bawak basikal besar!Eh ada atuk kisah ke?Orang dah bagi basikal pakai jelah.Berusaha tangga kejayaan masa tu.Kaki tak sampai tapi saya sampai-sampaikan jua sebab nak berlagak dapat award racing basikal kat kawan-kawan punya pasal.Itu sangat besh okek!Mcm rasa gula kasar!gagaladygaga.

Ahad ni UKM ada larian marathon one Malaysia!Saya nak join!Saya nak join!Eh tapi harapan okek!Esok ada kokurikulum photography makanya ahad gue ngak dapat join!ahad kena rest cukup-cukup before bertolak pegi Langkawi!Rasa nak piap piap En **** tau.Hari tu punyalah confident send email bertuliskan

"Kuliah Sabtu 23 Januari 2010 dibatalkan kerana pada 24 Januari 2010 semua pelajar diWAJIBkan mengambil bahagian dalam acara Larian 1 Malaysia bertempat di Dataran Gemilang. Saya akan mengambil tandatangan pada hari tersebut. Kehadiran di acara tersebut akan dikira sebagai kuliah hari Sabtu. Harap maklum
."

Saya dah lompat timang si tinggi-tinggi dah tau tak!Dengan harapan dapat no 1 pastu dapat racing basikal lagi.Eh racing basikal tu tipu ae.Apa class student UKM menang bagi racing basikal.Kategori kami sudah patut dapat Mitshubishi Evo 10 okek!ni pengaruh dari Top Gear!Oh itu lagi harapan macam di celah gigi nak dapat!Mengkarot je ah elly!Sudah.Straight to the pointer PNGK okek!haha.Punyalah dah heboh kat rakan handai saya join marathon tu.Alih-alih esoknya En **** send email bertuliskan

"Saya ingin memaklumkan arahan ke Larian 1 Malaysia dibatalkan. Kuliah pada tarikh 23 Jan berjalan seperti biasa. Harap maklum dan memohon maaf diatas segala kekeliruan."

arrrrghhh!Tahu begitu tensi saya!Tensi!Mak tensi Noks!Baru angan-angan Mat Jenin nak menang Mitshubishi Evo 10!sobsob.F I N E.Ada hari ada bus.Nangis satu baldi lepas tau tak sebab tak boleh nak join larian marathon tu.dush!dush!sobsob.....

Wah sampai di sini sahajalah nukilanku.Kena siapkan assignment teknologi bahan binaan!Ahad malam isnin mau bertolak ke Langkawi for site visit IV pulak!After balik Langkawi for sure tak da masa nak buat assignment.Sila percaya!okek sapa nak order daim,toblerone (cadbory aku tak terima!kat KL punya berlambak okek!) sila buat list dan jangan harap aku nak belikan!gagaladygaga!Ok joke.Cepat inform saya sebelum tarikh tutup 24 januari 2010.


Saya sangat rindu adik!Raziq Rahime along bawak coklat 1 baldi untukmu nanti.Nantikan kepulangan akakmu yg comel nih.(perasan 5 minit jap!) gagaladygaga



comel macam along(perasan 5 minit lagi)


janji tetap janji

Bila refresh balik entries yang sebelumnya saya rasa semacam saya dah berjanji nak masukkan unsur-unsur kearchitecturean dalam entry saya.oh sangat tak tepati janji ye elly suehaily.owkeh kali ini entry saya akan bercirikan sedikit architecture ye (but not at all lah ye ke-architecture-an itu).sejak beberapa hari ni belajar sikit pelajaran baru dari engineer-to-be iaitu teeeett (lahcia!eii tak suka spell ayt ni.mcm cikgu tadika mati sebab tak habis ajar .gaga)

[Terpengaruh dengan puan nur afieza punya entry maka dengan itu "aku pon nak update photosup yg aku buat jugak okek!"]

ADALAH dengan itu saya elly suehaily ADAKALANYA mahu riak sebentar terhadap kebolehan beliau yg TAK PERNAH NAK pandai sangat memperggunakan photosup!(heh sudahlah kau!mcm ayat Gaya UKM betul!)(ayt tersebut credit to en akram,puan iman dan puan alyaa) gagaladygaga!nah kau mari bukak mata besar -besar macam beruang koala tengok aku photosup yg sangat amatur lah bukan!

THE ALILA BUNGALOW
(nama bungalow ni mak main letak je noks!)



the floor plan

side elevation

front elevation

terbakar punya effect bagai.
(motif sebenar mengapa mesti civil punya word kau pilih!ouh tiada motif!gaga)


Oleh yang demikian,kekreatifan saya dlm menphotosup ni bukanlah sehebat ahmad nabil mahupun nur adian yang sudah master lah bukan dalam bab edit menghedit ni.


masa dah time.pukui 6.58am sekalang.masih di studio petunia.menghabiskan saki baki mencatat new entry..dan dalam masa 3 jam lagi saya tak sabar nak pakai tee archustic yang hangat diperjualkan oleh crew bussiness archustic!!eh jap promote sikit boleh?kesemua warga bloggers ataupun readers ataupun kawan-kawan elly suehaily disarankan membeli sepasang couple-tee archustic.segala maklumat lanjut sila rujuk entry puan farah diana okek!


taraaaaa!!! tu dia couple-tee yang dimaksudkan.sekian.






kak fara,kak finas,kak iman,adian jom lah breakfast roti canai cafe!lapar nih!

Sunday, January 10

new year-new life-new vision-new hope

suka photo ni ye.midnight photo shoot.

"ouh sudah hari ke sebelas tahun 2010!bersamaan 2 bulan 11 hari baru nak baru nak update blog.WORLD RECORD ELLY SUEHAILY.THUMBS UP!KAHKAHKAH"

wishlist new year

tahun ni azam baru nak teror masak memasak.acece.sebab tahun lepas habis kena kutuk sebab failed masak telur dadar oleh muhammad akram,nur afieza,muhammad adian,syafiz,farah diana, dan lain-lain.sungguh memalukan!(saya bukan tak reti masak ye.tapi akibat mengelamun tak tentu pasal time masak so effectnya hangus telur tu.anak sapa tah ni?!huh!)

ini adalah quote kak adzlin yang telah dipaparkan dalam akhbar berita harian:

Adzlin Dimyati, 24 “MELAKSANAKAN azam ini bergantung kepada sikap seseorang, sama ada mereka dari kalangan ‘cakap tidak serupa bikin’ atau tidak, baik lelaki atau wanita. “Ia juga bergantung kepada kemahuan seseorang. Jika azam membabitkan sesuatu yang benar-benar diinginkan, pasti mereka akan berusaha mencapainya. “Segelintir yang tidak berusaha mencapai azam mungkin sebenarnya tidak mahu melaksanakannya. Kata orang, hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih.”

Oleh yang demikian saya bakal tidak akan cakap serupa bikin dan hendak seribu daya,tak hendak seribu dalih!berusaha elly suehaily!


Selain daripada itu,saya juga mahu berazam menambah ketinggian diri yang sememangnya takkan tercapai lah angan-angan tu bukan!(harapanlah kau elly nak tinggi.haha).Tak pe,tak pe angan-angan tu saya transferr kat anak-anak saya boleh?haha.(grad pun belum lagi ada hati nak pikir keperihalan kahwin-kahwin,anak-anak!gedik di situ!)

Lagi-lagi azam tahun baru nak dapat design A kangkang boleh?Besar sangat harapan tu.cannot cannot.tapi confident tu perlu ye.(eh plagiat ayat sapa tah ni?haha).Tahun ni harus bodek lebih studio master ye.Buat board 30 keping nak beat kak A'ai yang berjaya menghasilkan 28 board!pergghhhh!.Oh lagi besar sangat harapan tu,dush dush!keluar kau elly dari kancah angan-angan ini.haha.

cukuplah tu tiga wishlist sudah!tak payah nak lebih-lebih.hope tercapai ye angan-angan tahun baru 2010.(tapi wishlist no 2 harapan je lah!)hendak seribu daya,tak hendak tak payah nak berdalih-dalih.haha.



tahun 2010 sangat happy!terima kasih kamu.saya sangat menghargai kamu.saya berharap pada kamu.thank a lot memahami ye.we make it slow ok.dan juga thanks lagi sekali banyak-banyak teman saya sepanjang permulaan 2010 ni.menangis satu baldi.