Tuesday, August 10

Mari Kumpul Perkara Baik Bergunung

Alhamdulillah,Ramadhan Mubarak telah tiba.Yeay!Selalu orang kalau Raya baru yeay,so kena ubah konsep sikit ah,nak masuk Ramadhan kita patut YEAY! sebab masa puasalah nak collect pahala banyak-banyak macam collect duit raya masa zaman kanak-kanak ribena dulu.Ye dak ye dak??

Malam Ramadhan,terawikh berimamkan dua orang imam muda!Phewwitt suara bacaan surah dia merdu yang amat (sah tak khusyuk terawikh.ish ish).Nasib imam muda tu baca ayat surah tak berapa nak panjang,khusyuk sikit terawikh.Kalau dapat imam baca surah panjang berjela-jela?Alamat saya terawikh goyang kepala lah gelek punya gerek (for sure ngantuk plus tah apa-apa ayat yang dibaca masa sembayang).Tak baik betul ma'mum sorang ni.


Barakah of Ramadhan

<>Kaum kerabat syaitan dan seluar jeans yang ganas lagi derhaka sudah diikat
<>Kita manusia yang tak diikat ni perlulah mempergunakan peluang keemasan ini untuk perbanyakkan ibadah supaya amalan puasa lebih diberkati.Amin
<>Memperbanyakkan sedekah amal jariah.Contoh paling mudah:belanja Elly Suehaily berbuka puasa selama 15 hari berturut-turut.Besar pahalanya tu.haha
<>Menjauhi perkara yang tidak berfaedah.Misalannya :jauhkan diri daripada karaoke Alamanda ketika bulan puasa.Kelak menyesal kalau termasuk itu karaoke.Lebih baik 'berkaraoke' di dalam masjid,dapat pahala berlipat ganda.



Anyway Ramadhan ini marilah bersama kumpul
pahala bergondol-gondol!

Happy Ramadhan!


Hambek kau!Poster puasa siap ada bangunan bagai.Penangan arsitekturnya cannot go!haha



p/s:Ahad lepas mentengok teater CUCI THE MUSICAL, penggunaan short form sangat menjadi-jadi akibat pengaruh dari dialog Awie,Nabil,Afdlin,pelakon CTM.KKN (kelas kau nyah),MOJ (mak okay je),AMK (ada mak kisah?),HH (haha) plus ciptaan tersendiri mengikut idea kesengalan yang tercipta
ketika itu.Thumbs up CUCI THE MUSICAL.Perut terburai-burai gelak tak tahan dorang punya lakonan.AWESOME babe!

No comments: