Thursday, August 26

Minggu Ini Dapat Boyfriend Kacak


Hari ni dah masuk 17 Ramadhan, Alhamdulillah.Selamat Menyambut Nuzul Al-Quran kepada muslimin dan muslimah!Kalau ada sapa-sapa perasan malam 15 Ramadhan lepas bulan mengambang penuh sangat then bulan tu nampak sangat besar tak macam selalu yang nampak setiap malam.Subhanallah!Lepas balik bukak puasa kat NIM's nampak kejadian ni bersama rakan-rakan sekongkol yang lain.Ingat masuk berita ke hape,sekali sangkaan meleset 100 percent!

Eh cakap pasal NIM's kat Sg.Ramal dorang dah produce group facebook tau,dah maju sejengkal sikit dorang.Tahun depan mungkin maju sedepa dengan memproduce blog pulak.Nak buat sikit promotion tak bertauliah sebab jatuh cinta dengan air soda ceria dorang.Lepas ni nak claim kat Nim's atas kebaikan hati mempromosi dorang,seratus ringgit pun jadi ah nak buat belanja bukak puasa (banyak chantek kau nak dapat 100!haha)

Facebook
kalau malas nak tunggu lama-lama dorang masak call terus
019-3345008

Sikit punya klasik gambar promote Nim's.Konteks setempat cafe ni dikelilingi banglo orang kaya Bangi, sambil makan boleh usha Dato Datin Bangi

Soda ceria jadi kegilaan setiap kali makan sini ceria sangat macam suasana hari raya.Bukan feel ceria je minum sini,nak feel soda sedih,soda sukaduka,soda gembira pun ada.Nak tau apa rasa dia,segeralah bukak puasa malam ni kat Nim's

Tammat sesi mempromosi Nim's,untung-untung dapat 100 ringgit angkara promosi tak bertauliah.Blerghhh!

......................................................

Mari masuk ke tajuk sebenar entry!Masuk Sem 05 ni saya dapat boyfriend kacak lagi tampan.Yeay!Eh beliau bukan calon husband tapi calon architect untuk reserach first project design,Ideologi dan Pendekatan Tokoh Seni Bina.

.Renzo Piano.
Bermain piano untuk lebih feel sambil buat research pasal design beliau.pfftt

Total project design sem ni 4,so first project in grouping bersama rakan tauliah Nur Afieza Azmi (si pipi gebu) dan Shafiq Jafarullah (si tokey budu).

Design concept Renzo Piano more to hightech architecture.Kesemua design beliau related to philosophy (setiap kali nak sebut word ni mesti tersalah sebut phsychology,macam hareem je!) lighting,transparency and environmental issue.So that,most of his design using glass and steel material to express the philosophy.Most famous design Piano are Centre Georges Pompidou,Menil Collection,Tjibou Culture Centre and latest California Academy of Science.Four of Piano's design ni akan kitorang buat research untuk relate aspek dan idea dalam next design PRIMARY SCHOOL!


Centre Georges Pompidou,France

Menil Collection,Texas

Tjibou Culture Centre,Noumea

California Academy of Science,San Francisco

Okek nak buat ayat explaination design panjang melebar memang hampeh tapi kalau gossip mengossip memang hebat buat kat butter paper boleh habis 1 naskah butter paper tu.Tindakan seterusnya explore Renzo Piano Building Workshop secara habis-habisan.Selamat berjaya!


Buku ni besar dari kelebaran badan si penulis blog.Mau naik lelah bawak naik bilik buku ni.pffttt


p/s:Tengah hari ni bergegas balik rumah then mau pergi ke MZJA Architects menglangsaikan kerja-kerja report yang tertinggal then balik ukm balik mau siapkan assignment hari ni jugak.Kalau bawak balik assignment kat rumah akan menproduce assignment tidur bhai!pffftt

6 comments:

fiezafz said...

woi eja nama aku salah woi!!

suehaily mohd jiwa said...

akan diedit balik!hahahaa

Hairil Rizal said...

Mesti seronok belajar architecture ni kan? Dulu Warlord nak gak amik Archi ni tapi... ter bodoh sket jadi tokleh la amik.

Jadi la pekerja kilang cabuk je..

suehaily mohd jiwa said...

seronok mmg seronok
tapi bila final project dtg mmg merana lah hidup,,
time tu lah rasa menyesal amek archi.haha

**kerja kilang cabuk sgt kann,asl kerja halal sudey bang

ciktomyam said...

haha.makan kat nims little island ke atau jadik waiter disitu?

kah2

pernah makan kat situ dah empat kali

sweet gitu malam2.

selamat hari raya :)

Suehaily Mohd Jiwa said...

makan la ciktomyam
eh ciktomyam ni student duduk area bangi ka?
selamat hari raya!