Saturday, August 14

Usaha Tangga Kejayaan,Ayuh Menyiapkan Report

Tunggu punya tunggu tinggal seminggu je lagi nak habis practical.Next week sudah pulang ke tanah air UKM.Wah rasa kejap gila jah.Rasa macam baru semalam je masuk practical.Alangkah tidak gemarnya diri ini akibat report dari minggu ke-13 sampai minggu ke-19 tak siap lagi.Sigh!Teruk bebenor ah.7 minggu bhai tak siap report,ni ah akibat bekerja tidak produktif di dalam office.Padam muka kat diri sendiri.Malu mak aiihh!

19 minggu dah practical ni, design 'terbesar' di bawah ajo mampu dibagi kepada MZJA Architects.Saya tarak hebat sangat,design cikai-cikai je mampu buat.Malu aihhh.First day masuk office bos terus bagi task buat proposal design renovation Surau Kg. Baru.Culture shock gila kot first time kerja.Malas nak membebel,tengok gambar dah memadai.Jangan nak mengkritik belakang-belakang design saya,tak baik bulan puasa ni kurang pahala.Sedar diri design tak berapa hebat macam ABG Adian mahupun AKAK Farah Diana mahupun AKAK Alyaa Najwa mahupun abg Eric Leong dan abg Rizalman..TEHEE..


Matilamak design minaret yang tah hape-hape tu.Kalau Dr XXXX tau mati mak kena kritik habis-habisan.sobsob

Ni proposal kindergarten untuk sekolah Johor.Colorful gila ah,sakit mata pulak mentengok.AMK!


Malam ni mau marathon drama Nur Kasih report yang dah seratus tahun 7 minggu tak siap tu.Nilah effect dia pekerja yang tak produktif selalu mengonline facebook dan blogwalking.Sila jangan ulangi tabiat ni lagi kak,kelak malu kat anak-anak serta cucu cicit aihhh.Okek mari mulakan kerjaan mereport!

Sebelum mengakhiri karangan 150 patah perkatan ni mau mengpost gambar menu bukak puasa.Ah AMK nak letak gambar lauk pauk hari-hari pun.Hari ni pun makan banyak lagi Asam pedas masak ikan tenggiri,Serunding ikan bilis,Bubur lambuk,Roti bom,Bubur durian,Kuih teping pelita,ayaq bandung.Lepas ni balik UKM bukak puasa roti dengan ayaq soya lerr.Menangis 12 baldi mak!Boleh bergerak ke sofa sekarang mentengok telebesyen.




p/s:Nak mentengok cerekamara dah start dah!Tak sabar mak nak mentengok Fasha Sendat berlakon.Yippi!(Ini ayat mensindir,tarak minta pun sama dia.)

2 comments:

fara-D said...

motif k.farah design hebat? Kau kena sampuk apa time keluar statement tuh?!↲
Ih. FS tu,i tetap xbkenan dia,pakai tdung ke tak ke...huh. (tp, layan gk kan cerekarama smlm.haha)

suehaily mohd jiwa said...

kalau x hebet masakan boleh dpt title sarjana tua.(huh ada kaitan ke??haha)
cerekaram smlm part last tergenang pulak ayaq mata.lala