Thursday, October 7

My Life is Getting Worst

Hidup semakin dewasa semakin worst.Kalau dulu zaman sekolah rendah pinjam duit kawan RM2 hutang kejap semata-mata nak beli makanan mewah-mewah sikit dekat kantin memang dah sengsara nak bayar balik.Tapi sekarang kalau hutang RM2 pun kawan cakap 'ala tak payah bayar 2 ringgit je pun'.Kawan-kawan sekarang semua kaya-kaya.pfftt!

Tapi sekarang mana main dah hutang dengan kawan-kawan,tu semua hutang cikai-cikai tak adventure ah kann!Sekarang kita main hutang-hutang dengan polis dan universiti pulak.Ini baru dewasa wa cakap lu!Dewasa sangat kan tampar kang!

Minggu ini sudah merasai gila alam dewasa yang sangat worst.Makin dewasa makin berat tanggungjawab dia.Yes!Hutang sana sini,hutang polis,hutang universiti,hutang Ptptn,hutang ah long.Mana nak cekau duit bayar balik hutang ni.Kalau buat surat rayuan kahwin dengan anak Sultan Brunei agak-agak dia approve ke tak ni.Sighh!Sengal punya idea.


Menetap di Lembah Klang memang worst sangat.Polis sana sini ada,akibatnya saman dikenakan secara berleluasa.pffft!

Ditambah pula dengan mempunyai adik yang sungguh MULIA tingkah lakunya,membawa motor kapcai kakak dia di kawasan rumah,akhirnya inilah hadiah yang saya dapat.Terima kasih adik kesayangan!pfft


Ini pulak bahana menyimpan buku library di dalam studio tanpa kawalan yang ketat.Orang pinjam sana sini tak reti nak pulang,bahana dia saya yang merasa,pfffft lagi!


Dengan itu cara-cara untuk tangani masalah hutang piutang ini adalah:

-membuat surat rayuan kepada bapak polis kurangkan bayaran saman sebab masih lagi seorang pelajar yang innocent
-mencari buku di Basheer agar tekanan bayaran yang tinggi dapat dikurangkan
-membuat rayuan untuk berkahwin dengan anak Sultan Brunei
-abaikan kehilangan buku-buku library tu,bak kata Adian
-menjadi orang gila serta merta!


Kalau total up semua bayaran kena buat di atas boleh jadi RM2+++ okek!Wargghh di mana kan ku cari duit!Minta ibubapa sesekali tidak,nehiii!tsktsk.Ditambah pulak dengan duit nak bayar balik Ptptn.Boleh jadi gila mak nak bayar.


pee/ess:Operasi berjimat cermat bermula daripada hari ini.Tiada makanan mewah-mewah setiap hari-hari yang mendatang.tsktsk

2 comments:

Adian said...

jom iceroom!

Suehaily Mohd Jiwa said...

bongeksss!org nak saving duit p ajk tmpt mahal2!!