Friday, November 5

Jumaat Yang Suram Suriram

Kepada blog kesayangan,sorry saya dah lama tak dating dengan awak sebab sedang mood workaholic menyiapkan design community library dan assignment.Sorry ya yayangku **muntah hijauuu.

Selamat Hari Raya Deepavali
semua kawan-kawan kepada semua yang beragama Hindus!Hari raya kali ini jatuh pada hari Jumaat lagi.Tahun ni semua raya jatuh pada hari Jumaat ye.Hurrrmmm..petanda tu,petanda tu.

Di kala ini,suasana UKM juga sangat suram suriram,semua pun beraya makan muruku ke rumah rakan-rakan Hindu sempena menyambut seruan PM Najib Satu Malaysia!Gomen bagi cuti 5 hari untuk sambut raya Deepavali tapi aku tak dak rasa mood cuti sebab menkerjakan hari submission bakal tiba dengan berfaedahnya.

Di kala waktu ini juga,saya sedang bekerja keras tak habis-habis menkerjakan 3D library.Mak cuaaaaaaak sekarang!!!5 hari lagi submission,3D tak siap lagi,detail tah ke mana,render tah ke mana,board tah ke mana apatah lagi model.Tu lah dia layan sangat sifat pemalas awal-awal sem.Dengan ini diisyhtiharkan saya bakal pengsan selepas 5 hari tak tidur-tidur.InshaAllah,InshaAllah,InshaAllah,teruskan usaha gigih! **iringan nasyid Maher Zain.

Dengan ini juga,halwa telinga akan mendengar lagu ini sebanyak 20 kali sehari untuk 5 hari mendatang.Ini semua gara-gara terjebak dengar lagu ni dalam kereta Adian tempoh hari.pfffft!Boleh jadi gila repeat 20 kali sehari!

Suratan atau kebetulan-Premelodic


Sesuatu yang tak disangka
Seringkali mendatangi kita

Itukah suratan dalam kehidupan
Atau hanya satu kebetulan

Kita asyik membicarakan

Persoalan hidup dan pilihan
Sedang kejujuran semakin berkurang
Masih tiada bertemu jawapan

Walau kita dihadapkan

Dengan berbagai pilihan
Mengapa sering terjadi
Pilihan tak menepati

Hingga amat menakutkan

Menghadapi masa depan
Seolah telah terhapus
Sebuah kehidupan yang kudus

Pertemuan sekali ini

Bagi diriku amat bererti
Tetapi ku bimbang untuk menyatakan
Bimbangkan berulang kesilapan

Walau kita dihadapkan

Dengan berbagai pilihan
Mengapa sering terjadi
Pilihan tak menepati

Hingga amat menakutkan

Menghadapi masa depan
Seolah telah terhapus
Sebuah kehidupan yang kudus

Pertemuan sekali ini

Bagi diriku amat bererti
Tetapi ku bimbang untuk menyatakan
Bimbangkan berulang kesilapan




pee/ess:Sikap pemalas dan tak workahoic sem ni sangat menjadi-jadi.Sighhh!Sem depan mesti berubah,nak grad dah.InshaAllah!Yehhoo

10 comments:

Nicha E-cha said...

u r so jiwang nowadays...
neway aku nya 3d pun tak siap pa g...
leh rileks lagi...bg penampaq jap weh!

Suehaily Mohd Jiwa said...

kahkahkah!!perempuan kalau x jiwang bkn perempuan sejati weh,pfft!
meh aku nak lempang kau,,pastu ko lempang aku plak okahhh

Nicha E-cha said...

lempang lah aku...aku malas nih!!!!hadoiiiii 5 hari lagi...bangun la...3d tak nek2 lagi....T__T

Hairil Rizal said...

Hehehe... all the best Elly!

Nxt sem tak bleh last minit lagi oo!

Hairil Rizal said...

Nak muruku?

:D

Suehaily Mohd Jiwa said...

abg hairil:tengs tengs ;).next sem taubat dah xbuat keje last minute,tak suka maruku,tosei la boleh lah,haha

Natasya Alhabsyi said...

xdpt nk dgr lagu diatas dsbbkn intrnet ukm sgt LAJUUUU...huhu..
ok elly, jgn malas2x,
wat keje elok2x ek...=p

Suehaily Mohd Jiwa said...

haha,,baca lirik pun dah cukup tasya,,haha,,ok tgh bekerja keras gila niii!TEHEE

fara-D said...

main 3d library yang download ka? kalo bleh, elakkan. sbb 3d yg download tuh lah yg biasanya memberatkan file sketchup kita. goodluck, dear!

Suehaily Mohd Jiwa said...

kak farah:ouh tak tak i x pakai yg download punya,i amik 3D dalam library saja,,