Saturday, January 1

2010:Alhamdulillah , 2011:InshaAllah

Jumaat:Hari permulaan 2010 dan hari berakhirnya 2010.Alhamdulillah tahun yang bermula dan berakhir pada hari yang baik dan diberkati.There's a lot of good things and bad things happen in 2010 aite?For sure!

Alhamdulillah:2010
Eh apa nak gebang ni...Okay mari bergebang mengenai orang sekeliling saya yang sentiasa menceriakan tahun 2010 ini.Ecehhhh ceria katanyaaa.


Family
-Tahun ini paling banyak spend masa bersama family.Practical selama 5 bulan sangat menguntungkan!Selama ni jarang spend masa dengan family sebab dari form 1 sampai form 5 stay hostel,lepas itu matrikulasi di Perak dan sekarang sungguh busy di UKM.
-Nampak tak selalu berjauhan dengan family dan spend masa bersama family pun hanya dikiiiit saja.Alhamdulillah this is good thing for my 2010!

Fieza
-Dia budak gila!HAHA tak lah dia kawan baik yang banyak bagi nasihat dan dorongan bagi membimbing ke jalan yang benar dan lurus belaka.Fieza kau sila menangis sekarang.T___T.
-Terima kasih weh sentiasa berada di sisi aku masa aku menangis dan gelak.Kau kawan aku yang baik hati weh!Sayang kau 100 kali!

Kak Farah
-Ni kakak senior yang paling caring pernah saya kenal,merangkap housemate pada satu ketika dahulu juga.Akak ni paling banyak saya spend masa cengeng-cengeng dan gelak hantu mak lampir bersama.
-Selalu kena dibebelkan kalau sifat pemalas tu dah datang.Thanks Kak Farah,dalam 2010 ni akak banyak bagi semangat dan dorongan yang sangat manis.TERHARU!Rindu akak hoccay.

Geng Sampai Mati (Farani,Yuhanis,Adibah,Zahara,Mambang,Mas)
-Wah nama geng tak nak kalah kan.Lempang kang baru tahu.Korang bestiest kawan yang paling aku sayang.Terima kasih weh sepanjang 2010 ni kita banyak kongsi suka duka riang ria hari raya bersama.
-Walaupun jarang-jarang jumpa tapi kita selalu-selalu bergossip-gossip manis bukan!HAHA.Cinta korang sampai bila-bila!

You
-Sorry for all my wrongdoings and whatnot.Terima kasih kerana pernah menggembirakan I untuk tahun 2010 ni.
-I harap tahun yang baru ni kita jadi kawan yang selalu bertegur sapa dan tak ada lagi conflict boleh?Friend okay! :)


Nama yang tak disebut bukan tak menceriakan saya untuk 2010 ini.Tak tak semuanya sangat menceriakan cuma tidak ada kekuatan yang gigih untuk menaip lagi okek.
Terima kasih semua yang sentiasa menceriakan suasana kehidupan Suehaily Mohd Jiwa di saat suka dan duka sepanjang 2010 ini.
Eceeeeeeeeh!*nanges kesat air mata


InshaAllah:2011
Saya mahu gigih berusaha untuk menghabiskan pengajian Part 1 Architecture di UKM ini.InshaAllah,InshaAllah,InshaAllah (Maher Zain).Tiada isu extend year akibat badi memakai jubah okay.Dah aku tak nak percaya dah macam dulu.pfffttt!USAHA,TAWAKAL dan DOA itu yang perlu untuk 2011 ini.Chill!TEHEEEEEEE

Bukan main tak sabar-sabar kan aku nak pakai jubah ni.ECECEEEEEH!

THE MOST MEMORABLE THINGS 2010!
ARCHITECTURAL WORKSHOP XXII:ARCHUSTIC
INI KENANGAN INGAT SAMPAI MATI,THE BEST THINGS 2010 WEH






KENANGAN PRACTICAL DI MZJA ARCHITECTS JUGAK TAKKAN LUPA

WOOH SERONOK OKAY FIRM NI.TAK TIPU,PERCAYALAH


SELAMAT TAHUN BARU SEMUA
!
SEMOGA 2011 AKAN MENJADI LEBIH BAIK DARI SEBELUMNYA.INSHAALLAH!



pee/ess:pssst New Year Eve at home sweet home bersama family terchenta.Alhamdulillah,suka! :)

7 comments:

daylachan said...

gila terharu tgk gambar archustic tuh!!pfft~

Hairil Rizal said...

Part yg bersama family lama tu mmg best kan?
...especially utk org yg jenis family type.

Happy 2011 Elly! :)
Hopefully saya antara org yg berjaya sket sebanyak menceriakan your 2010!

fiezafz said...

mula2 heran eh apasal nme aku kt situ igtkn nk cr gado. mey ar kahkah tbe je. pastu terus terharu satu baldi sroottt. kau pn kwn terbaek yg slalu ade time aku bgelumang ngn perasaan tapape. hohoh thaxx beb. jom kte sudahkn stdy thun ni sme2.ok?

Adian said...

eh sapa "you" tu? HAHAHAHAHAAH matia jahat.

fara-D said...

kan fieza...akak pun terpelik2 apahal plak budak ni nak tayang nama akak! ye elly.... dok ngan elly pun bikin akak makin cengeng sebab ada geng kuat menangis! hampeh btol tau! dan ye dik, rindu elly gak! teruskan semangat ok. wpun kita jauh terpisah oleh jarak secara jasad, tapi secara hati nurani kita tetap dekat (HAHAHA. kan dah tetiba berfalsampah!)

hahaha. adian, ko memang sukaaa bahan kan dak ni ye.... elly, tribute to master adian tadak ke? keciiiiiiik ati abang ni nnt tau!

Adian said...

motippppppp!!!!!! siapalah daku ini. LOL

Suehaily Mohd Jiwa said...

kak dayla:haha.terharu dgn rindu kannnn!
abg hairil:happy 2011!yaya anda juga berjaya mencerikan blog naif ini.hehe
fieza:ok mari kita sudahkan pembelajaran dgn gigihnya 2011 ni ok!
adian:you tu adian lah!bleh?hah hambek kau!
kak farah:haha.sesama cengeng kan tu yang best!

tribute to adian dah dibuat 'you' tu lah kannn.nak sangat