Friday, December 3

50 Tahun Merdeka RM50.Anda Ada??


Ibu pesan simpan duit ni,jangan guna!

Sebab kawan ibu hari tu tukar duit ni dekat bank dapat dua kali ganda balik dari bank-kata ibu kepada anaknya.Apasal pulok dapat dua kali ganda??MOTIFFF??Duit RM50 biasa je pun kan??

Kau nampak tak tak logo 50 tahun merdeka dekat atas tu??Sudah zoom in,kalau tak nampak kau memang buta huruf,buta hati,buta mata,kudis buta HAHA.Limited Edition RM50 50 tahun merdeka wehhh.Kalau tak percaya pergi cek sekarang duit RM50 dalam purse masing-masing ada tak 50 tahun merdeka punya lambang macam gambarajah.Kalau tak ada,kira aku orang bertuah lah dapat duit ni. HAHAHAHARIAKTAHAPCIPAN!

Pagi tadi telefon ibu sebab mahu guna duit RM50 di atas untuk plot board design ID.Rasa serba salah weh nak guna sebab ingat dah janji dengan ibu jangan guna duit ni.Sekali bila dah telefon ibu,ibu suruh tanya ayah pulak.Aikkk??Perlu ke kena tanya ayah padahal arahan mandatori tidak dibenarkan guna duit tu dari ibu..Feliiiiikkk!Tergamam 5 saat di gangang telefon.

Oleh sebab gila desperate tak ada wang saku memang terpaksa mungkir janji jugak.Kena jugak pakai duit ni nak plot board,aku ngak ada duit sihhh.T____T.Akan tetapi kuasa magik pagi tadi telah tiba secara tiba-tiba TING TING TING TONG!

Si Shafiq rakan sestudio bagi pinjam RM50 sebab aku buat cerita kesian kat dia kononnya rasa serba salah nak guna duit RM50 tu.Finally!Shafiq rasa kesian kot dengan aku yang naif ni terus bagi RM50.Dia cakap
'Sayanglah!Jangan guna duit tu,simpan ah!Nah guna duit aku dulu'.Wahhhh heaven sebentar perasaan aku pagi tadi.LALALALAHARIHARIDUIT!

Tengok ada manyak handsome tak Shafiq ni.Muahaha.Dia hebat bab-bab photography weh!Sketch kartun-kartun pun hebat.Kalau board presentation dia tak ada gambar perempuan besar-besar memang tak sah.So kalau perempuan dekat luar tu rasa-rasa mahu jadi perempuan bertuah kena letak dalam board presentation pergi add dia dekat facebook:TOKEY BUDU!!!Insyallah jika anda chantek menarik tertarik,confirm anda layak dan terpilih sebagai model dalam board presentation kelak.pffft!

pee/ess:Shafiq RM50 tu
kau bagi kan,tak payah pulangkan balik duit tu kan kan kan???Kaulah rakan terbaik ever and ever untuk minggu ini!HAHA


pee/ess/ess:Eh katil kat bilik ni empuk betul lahhhhhh!Mari lah kita berdua tidur secara nyenyak dan nyaman malam ini Nur Afieza!!Mari mari..Blerrgghh!

6 comments:

Hazrina Erin said...

wehhh..tak aci bg ko je!!ak nak gak shafiq!!!heheheh :P

wehh..aritu ak ade dgr gak pasal duet duet tu..tapi takde pape pn..aku simpan gak..cube ko g tuka..betul x jd dua kali ganda?huhu

Suehaily Mohd Jiwa said...

hahaa..kejadahnya shafiq nak bg..kena ganti blk laaaa.T___T

aku x tukar lg.tunggu lama sikit.mana tau naik 3 kali ganda kannnn,hahaa
kau lah try tukar dulu,,

dyalova said...

1. Adakah anda rase anda hot ?

2. Update wallpaper anda gune sekarang ?


3. Cerita pasal gambar ini ?

4. Kali terakhir makan pizza ?

5. Lagu terakhir anda dengar ?


6. Ape yang anda buat selain selesaikan tag ini ?

7. Selain name sendiri , anda dipanggil dengan name ape ?

8. tag lagi 5 orang .

9. siape orang no.1 dgn anda ?


10. katakan sesuatu kepade orang no.5 ?


11. no. 3 ade hubungan dengan siape ?

12. bagaimane pula dengan no.2 ?


13. kate-2 cinta pade orang no. 4 ?


14. Berikan fakta yang anda tahu tentang orang yg anda tag ?

hehehe sory dear !~ ^^

Suehaily Mohd Jiwa said...

alalaa.sgt baik hati ini dhiya..tengs..nanti kalau rajen kita buat okaaayy

Hairil Rizal said...

Ada ke duit RM50 camtu?

Wah, tak pernah jumpa lagi nie :)

Anonymous said...

sekarang ni ada lg tak yg tukar dapat berganda tu aa? den ado simpan dah ada 3500 ni.. saje suke2 simpan je...