Thursday, December 30

Kentut Itu Sihat Tahu!

Kentut memang tidak sopan tapi ia sihat tahu?Tak percaya baca artikel Berita Harian ini,Kerap Kentut.Kentut ini ada macam-macam jenis,okay sesi entry berilmiah tak bertauliah malam ini.

Menurut pandangan Dr. Elly Suehaily:
(tetiba ada title DR kan,kau nak jadi Dr Rozmey kah?HAHA.taknak taknak!)

1.Kentut cover-cover selalu berbau busuk
Eh betul tak tipu.Orang yang selalu cover kentut ni bau dia masyaAllah sangat 'harum' sangat nak berkata-kata pun tak mampu.Cover kentut bajet nak sopan katanya pabila sampai highest point yang bermaksud tak mampu nak cover lagi dia akan mengeluarkan bau yang sangat harum weh! Memang bakal kena lempang sebijik lah kan oleh rakan-rakan bila bau dia merebak.pfft!

2.Kentut tidak cover selalu tidak berbau tengik
Tahu tak kentut tak cover main lepas ni selalu tak keluar bau tengik!Kaedah ini berlaku sebab pengeluaran gas
nitrogen, hidrogen, karbon dioksida, gas metana dan oksigen (hambek kau 5 gas sekali dia combine) keluar tanpa segan silunya.Oleh itu,kerana tiada kemaluan yang tinggi ia menghasilkan sejenis bau yang tidak menusuk kalbu.Halus je bau dia.Do it youself,akan tahu result dia.KAHKAHKAH

3.Kentut tersekat-sekat bau sipi-sipi tengik
Kau cakap apa ni?Adalah pulak kan bau sipi-sipi.Betul...kalau menggunakan kaedah kentut sekat-sekat bau dia sipi-sipi saja sebab kaedah ini diaplikasikan dengan cara membuang gas kentut setiap 5 minit sehingga pengkentut itu lega gas-gas dia telah habis dikeluarkan.Makanya bau yang terhasil juga sipi-sipilah dibaui
oleh orang sekeliling.HAHA

4.Kentut berbunyi bom selalunya berbau enak
Kaedah kentut ini dia berbunyi sekali dan kuat seperti bom atom perang dunia ke-2 tidak berbunyi BOOOOM tetapi berbunyi Proooooottt okek!Sangat merdu lunaknya bunyi kentut ini.Umat sekeliling yang sudah mendengar bunyi prooottt tersebut silalah angkat kain pecut 100 meter dengan yakinnya tanpa keraguan lagi.

5.Kentut selepas makan petai pasti berbau 'harum'!
Silalah berhati-hati dengan pengkentut jenis ini kerana kaedah kentut yang akan dihasilkan pasti dan wajib berbau tengik weh.Tak perlu di sangkal-sangkal dan tiada keraguan lagi untuk melakukan larian marathon beramai-ramai menjauhi pengkentut ini!
Ini khusus kepada penggemar petai yang tegar seperti Nicha E-cha.Hati-hati dengan beliau.pffft.


Banyak lagi jenis kentut lah,kat atas ini cuma pandangan dari Dr Elly yang tak bertauliah saja.HAHA.Kalau tak percaya pergi ah try buat kaedah kentut di atas mana tahu ia sama seperti yang diwar-warkan mungkin.

Tapi ada jenis kentut lawak gila terkekeh-kekeh aku gelak baca tahu
1.Jenis Kentut dan Karakter Manusia
2.Cerita Lawak : Jenis-Jenis Kentut

Kau kenapa ni tetiba buat entry tak bertauliah pasal kentut ini.Eeeeee kau nak cakap kau suka kentut ke?HAHAHA.Aku gadis yang 'kadang-kadang' suka kentut secara free.Okay jatuh saham T_T.

Tapi aku kentut kadang-kadang begitu sopan tahu.Siap boleh cakap 'sorry kawan-kawan' sebelum nak kentut tu.Begitu sopan okek.Kaedah kentut yang dihasilkan juga pasti tidak berbau kerana begitu sopan sekali.Ye ini benar weh!

Kalau aku rasa nak bersikap kurang asam sikit aku kentut diam-diam makanya ia memproduce sejenis kentut yang kawan-kawan nak bagi pelempang!HAHA.Begitu tidak gadis di situ.

Nasib baik dapat roomate baru aku ni dah biasa dikentutkan.Kakak dia kuat pengkentut,boyfriend dia suka mengentut lepas tu roomate dia ini pun suka berkentut.Apalah nasib dia kan sangat malang belaka.pfffft!

Kawan-kawan sendiri pun tutup hidung dengan riangnya sebab gadis pengeluar 5 jenis gas terdapat di situ.HAHA

Diri sendiri pun tutup hidung apatah lagi umat disekeliling beliau.pffft!


pee/ess:Wargggghhh future husband aku pasti kesian dapat wife yang 'kadang-kandang' kentut secara free ini.Tapi beliau tidak perlu risau kerana kentut itu adalah sihat okek.HAHA coverline baik punya

pee/ess/ess:Eh baru tahu si Aimie kawan SAB dulu adalah girlfriend kepada keeper Khairul Fahmi.Gadis-gadis yang minat gila dengan Fahmi ni pergi lah kat blog Aimie ni,jejariruncing.Jangan gigit selipar sudah lepas baca love story dorang.Sweet lah jugak kan :)

6 comments:

~qiFFara~ said...

ape daa...cite sal kentut plak!!

daylachan said...

haha boleh gelak kuat2 kalo nak melepas...orang xsedar!!!*pffftt*

Suehaily Mohd Jiwa said...

farahin:haha.idea tu je datang nak update kannn
kak dayla:hahaha..saya jujur.terus mintak sorry je.kalao dalam meeting boleh kot buat mcm tu

Anonymous said...

saya suke awek suke kentut

Anonymous said...

Салон Секреты Красоты предлагает большой выбор классических салонных услуг: парикмахерские услуги, маникюр, педикюр, косметология, перманентный макияж. Мы работаем более 10 лет и придерживаемся принципа соотношения цены и качества обслуживания. Для постоянных клиентов действуют акции и бонусная система. Заходите на наш сайт [url=http://s-krasoti.ru/] салон красоты спб леди
[/url]

Anonymous said...

Хотите Скачать филмы быстро и бесплатно, Вам сюда [url=http://expresskino.ru/]Хоббит: Нежданное путешествие[/url]